Joop Lucassen.
Joop Lucassen. Foto: Onderwatersportvereniging Diemen

Joop Lucassen van
OVD overleden

DIEMEN - Donderdag 31 maart is Joop Lucassen overleden. Hij was sinds 1982 actief als lid van Onderwatersportvereniging Diemen (OVD).

Lucassen vervulde vele functies binnen de OVD. Zo was hij NOB 2*-instructeur en heeft in die hoedanigheid heel veel duikers de theorie en de praktijk van het duiken aangeleerd. Maar ook aan de waterkant bleef hij hameren op de aangeleerde drills & skills van het goed en verantwoord duiken met perslucht.
Hij was tot de algemene ledenvergadering op 1 mei 2015 voorzitter van het bestuur van de OVD, een functie die hij sinds oktober 2000 met heel veel inzet bekleedde. Hij werd op dat moment met algemene stemmen benoemd tot erelid van de OVD. Ben van den Camp van de OVD: "In Joop verliezen we een heel betrokken lid van onze onderwatersportvereniging. Iemand die met zijn ambities, gedreven inzet en markante persoonlijkheid velen in de duiksport inspireerde. We zullen zijn tomeloze inzet, ervaring en betrokkenheid missen en wensen zijn gezin en familie sterkte met het verwerken van dit verlies."