Bedrijven kunnen financiële bijdrage aanvragen.
Bedrijven kunnen financiële bijdrage aanvragen. Foto: Trudy Kroese

Bedrijven kunnen bijdrage krijgen voor verbetering van de gevels

DIEMEN - Ondernemers op de bedrijventerreinen Stammerdijk, De Sniep en Verrijn Stuart in Diemen met plannen voor het verbeteren van de gevel of het voorterrein van hun bedrijfspand kunnen hiervoor een aantrekkelijke bijdrage krijgen vanuit het Beeldkwaliteitsfonds Stadsregio Amsterdam. Deze bijdrage kan oplopen tot wel 15.000 euro en is maximaal 25% van de totale investering.

Er hebben zich al diverse bedrijven uit Diemen gemeld die in aanmerking willen komen voor de financiële bijdrage. Een aantal aanvragen is al gehonoreerd, geeft Harm de Boer aan. Hij is projectmanager bij SADC (Schiphol Area Development Company) en is nauw betrokken bij dit project van Stadsregio Amsterdam. "Het aantal aanmeldingen van bedrijven in Diemen is relatief hoog. Dat is mede het gevolg van de actieve rol van de gemeente Diemen. De gemeente heeft deze regeling nadrukkelijk onder de aandacht van de bedrijven in Diemen gebracht."

De gedachte achter deze stimuleringsmaatregel van Stadsregio Amsterdam is dat gevels en het voorterrein toch de kennismaking met een bedrijf vormen. "Het aanzicht van een bedrijfspand vormt het visitekaartje van het bedrijf. Een mooie gevel en verzorgd voorterrein zijn vaak aanzienlijke investeringen maar leveren een bedrijf ook veel op: de waarde van het vastgoed stijgt, klanten krijgen een positieve indruk en personeel wil er graag werken. Ook bij de verkoop of verhuur van een bedrijfspand werkt een gerenoveerde buitenzijde in het voordeel", aldus Stadsregio Amsterdam.

Stadsregio Amsterdam heeft met financiële steun van de provincie Noord-Holland het Beeldkwaliteitsfonds opgericht om bedrijven te stimuleren hun gevels en voorterrein op de bedrijventerreinen te renoveren en verbeteren. Het Projectbureau Herstructurering Bedrijventerreinen begeleidt kosteloos de aanvraag van bedrijven.

Naast de bedrijven op de drie bedrijventerreinen in Diemen kunnen ook bedrijven die gevestigd zijn op industrieterrein Amstel Business Park en bedrijvengebied Zuidoost en Molenkade in de gemeenten Amsterdam en Ouder-Amstel een beroep doen op de bijdrage van het Beeldkwaliteitsfonds Stadsregio Amsterdam. Dit geldt ook voor bedrijven die gevestigd zijn op bedrijventerrein Legmeer en Industriegebied Uithoorn in de gemeenten Amstelveen en Uithoorn. Tevens kunnen bedrijven in Hoofddorp-Noord, De Weeren en Spoorzicht in de gemeente Haarlemmermeer en Molletjesveer en Assendelft-Noord in de gemeente Zaanstad een aanvraag voor een financiële bijdrage indienen.

Aanvragen kunnen worden ingediend tot eind september 2016.

Meer informatie over het Beeldkwaliteitsfonds en de voorwaarden is te vinden op http://www.projectbureauherstructurering.nl/projecten/beeldkwaliteitfondsen