De parkeergarage maakt plaats voor appartementen en kamers.
De parkeergarage maakt plaats voor appartementen en kamers. Foto: Trudy Kroese

500 woningen erbij op
Campus Diemen Zuid

DIEMEN - De Campus Diemen Zuid wordt flink uitgebreid. Dit zijn de eigenaar van de campus Greystar en de gemeente Diemen overeengekomen. Er komen 200 extra studentenappartementen, 300 hotelkamers voor short stay en 300 huurwoningen voor starters op de woningmarkt. Het nieuwbouwproject komt op de plek van de parkeergarage die nu nog naast de campus staat.

Campus Diemen Zuid werd 1,5 jaar geleden in gebruik genomen. Er zijn momenteel 960 luxe appartementen voor studenten en voorzieningen zoals een sportschool, horecazaken en een kleine supermarkt van Albert Heijn. De campus is een groot succes. Er is een wachtlijst voor studenten die er een appartement willen huren.

Campus Diemen Zuid is met name zo'n succes door de kwaliteit en de luxe uitvoering van de appartementen, de voorzieningen, de bereikbaarheid met het openbaar vervoer en de fiets en de veiligheid. Er zijn zeven dagen per week 24 uur per etmaal huismeesters op de campus aanwezig en er is tevens cameratoezicht. Lex Scholten, projectwethouder Bergwijkpark: "Greystar zal de parkeergarage van de huidige eigenaar kopen en vervolgens slopen. Daarna kan de campus worden uitgebreid. Studenten moeten binnen een bepaalde termijn nadat zij zijn afgestudeerd hun studentenappartement op de campus verlaten. Wij verwachten dat een aantal van hen woonruimte kan vinden in een van die 300 woningen voor young professionals." De bewoners van de 300 woningen krijgen waarschijnlijk een tijdelijk huurcontract. Dit moet de doorstroming bevorderen.