Leden TVDZ op de baan.
Leden TVDZ op de baan. Foto: Yannick uit den Boogaard

TVDZ: tennis en gezelligheid

DIEMEN - Tennisvereniging Diemen Zuid (TVDZ) houdt op zondag 3 april de jaarlijkse open dag. Vanaf 10.00 uur kan iedereen langskomen op het tennispark van TVDZ aan de Sportlaan op Sportpark De Diemen en kennismaken met de vereniging. De open dag duurt tot 17.00 uur

TVDZ bestaat 32 jaar. De vereniging werd op 1 april 1984 opgericht door een aantal enthousiaste tennisliefhebbers van wie de meesten toen in Diemen-Zuid woonden. Een van de oprichters was Winny Gontha.

TVDZ maakte aanvankelijk gebruik van de velden van handbalvereniging SV Zeeburg en later van de velden van korfbalvereniging KVD. In 1986 kreeg de vereniging een tijdelijke plek op Sportpark De Diemen en in 1989 verhuisde de tennisclub naar de huidige plek op Sportpark De Diemen. TVDZ beschikt op de Sportlaan over een accommodatie met zes tennisbanen van kunstgras, een oefenkooi en een gezellig clubgebouw. Er wordt het hele jaar door getennist, zowel overdag als 's avonds. TVDZ heeft zo'n 350 leden.

Hans de Jong, voorzitter van TVDZ: "Wij zijn een vereniging waarvan veel leden iets ouder zijn geworden. Wij zijn op zoek naar jeugdleden en jongvolwassenen, maar uiteraard is iedereen welkom tijdens onze jaarlijkse open dag. Dus als het buikje weer gegroeid is tijdens de winter: kom dan op een leuke manier in beweging en ga lekker tennissen." De Jong geeft aan dat belangstellenden zondag vrijblijvend kunnen tennissen, maar ook kunnen deelnemen aan een proefles van de trainer van de club.
Aanbieding
?De Jong: "Tijdens de open dag geldt ook een aanbieding: senioren kunnen op die dag lid worden tot 31 december 2016 en betalen hiervoor slechts 99 euro. Jeugdleden kunnen zich op deze dag inschrijven en betalen tot het einde van het jaar 2016 slechts 50 euro."
Goede sfeer
Hij typeert TVDZ als een vereniging waar een goede sfeer van groot belang is. "Bij TVDZ gaan tennis en gezelligheid hand in hand. Natuurlijk willen wij als we op de baan staan ook winnen, maar het gaat bij TVDZ vooral om het gezellig en gezond samenzijn."