De selectie van De Meeuwen.
De selectie van De Meeuwen. Foto: Trudy Kroese

Dames De Meeuwen spelen om titel

DIEMEN - Het eerste damesteam van de waterpolo-afdeling van De Meeuwen maakt zich op voor de kampioenswedstrijd in de tweede klasse A. De Meeuwen speelt op zaterdag 2 april thuis tegen De Ham. De wedstrijd vindt plaats in Sportcentrum Wethouder F.B. Duran begint om 20.25 uur.

De Meeuwen is royaal koploper. De ploeg heeft na 19 duels 51 punten. Jaws staat op de tweede plaats met 43 punten uit 19 wedstrijden. HBW (SG) heeft 41 punten, maar kwam pas 18 keer in actie Een overwinning levert drie punten op. Als De Meeuwen zaterdagavond van De Ham wint, heeft de ploeg op 54 punten. Jaws en HBW (SG) kunnen nooit op zo veel punten uitkomen. De Meeuwen is dan kampioen. De Meeuwen maakt een uitstekend seizoen door: de ploeg is nog ongeslagen. Zestien wedstrijden werden gewonnen, drie keer werd er gelijkgespeeld. De selectie traint twee keer per week onder leiding van trainer Marcel Wijngaard en assistent-trainer Rilano Sitters in het zwembad van Sportcentrum Wethouder F.B. Duran, op maandag- en woensdagavond.

Viering
De Meeuwen spelen na het cruciale duel tegen De Ham nog twee competitieduels. Op 9 april gaat de ploeg op bezoek bij ZV De Bron en op zaterdag 16 april wordt de competitie afgesloten met een thuisduel tegen HBW (SG). Ook als het team op zaterdag 2 april al kampioen wordt, is de officiƫle viering van de titel na afloop van de slotwedstrijd tegen HBW (SG).

In verband met Pasen trainden de dames van De Meeuwen deze week alleen op woensdagavond. De ploeg zal zaterdag niets aan het toeval overlaten en vanaf de eerste minuut geconcentreerd moeten spelen. De trainers en de speelsters van De Meeuwen weten dat De Ham geen tegenstander is om te onderschatten. In december won De Meeuwen de eerste ontmoeting met slechts een punt verschil. Het werd in Wormerveer 7-8. De ploeg zal zaterdag moeten omgaan met de spanning. Aanvoerster Sanne Winchester: "Wij zijn sinds een aantal weken echt met het kampioenschap bezig. Ik denk dat wij voor de wedstrijd tegen De Ham zenuwachtig zullen zijn."