Inez Klever feliciteert Ellen Kockx (rechts).
Inez Klever feliciteert Ellen Kockx (rechts). Foto: Trudy Kroese

Ellen Kockx is verkozen
tot beste mantelzorger

DIEMEN - Ellen Kockx is verkozen tot de beste mantelzorgster van Diemen. Dinsdag kreeg zij van Inez Klever, bedrijfsleider van Care by D.I.O. Diemen, een cadeaubon.

Ellen werd voor de verkiezing aangemeld door haar zus Petra. Al drie jaar verzorgt zij haar man Axel thuis, die na een hartstilstand ernstige hersenschade overhield en bij alles hulp nodig heeft. "Beste mantelzorger? Is dat zo?", zegt ze, nog een beetje verbaasd dat zij gewonnen heeft. "Nou, misschien een van de beste dan, er zullen veel meer mantelzorgers zijn die net als ik iemand 24 uur per dag, zeven dagen per week verzorgen, maar dat weet je vaak niet."

Week van Zorg & Welzijn
"Klanten van D.I.O. drogisterij mochten iemand nomineren en daar was dan ook massaal gehoor aan gegeven. De week van Zorg & Welzijn werd voor het vierde jaar op rij georganiseerd en Care by D.I.O. Diemen doet deze keer mee aan deze verkiezing", aldus Inez Klever. "Mevrouw Kockx, die nu zelf wel eens een hart onder de riem verdiende, kreeg een dik verdiende cheque van € 300,- van ons." Naast deze verkiezing organiseerden twee medewerkers van D.I.O een beauty-avond voor bewoners van Philadelphia in Diemen. "Er werd een nagelworkshop gegeven en ze werden mooi opgemaakt. Aan het eind van de avond kregen ze allemaal een goodiebag. De avond werd dansend afgesloten, dus het was een groot succes."

Ellen Kockx vertelt dat ze nu even naar de uitreiking kon komen, omdat er hulp was thuis. "Mijn ouders komen een keer per week een middag helpen, zodat ik er even uit kan. Ik zoek nog een mannelijke vrijwilliger die één keer per week twee uurtjes met Axel iets gezelligs wil doen, een wandeling maken bijvoorbeeld, of ergens een kop koffie drinken. Als iemand daarvoor voelt, kan hij me bereiken via ellen.kockx@gmail.com."