Voorzitter Joke Bouma op het tennispark van ATVD.
Voorzitter Joke Bouma op het tennispark van ATVD. Foto: Trudy Kroese

ATVD rekent op mooi seizoen

DIEMEN - Het gaat goed met de Algemene Tennisvereniging Diemen (ATVD). De vereniging heeft 630 leden, de accommodatie aan de Willem de Zwijgerlaan is fraai en modern, het aantal activiteiten neemt toe en er zijn volop plannen voor de toekomst. Voorzitter Joke Bouma vertelt over de vereniging.

ATVD begon het seizoen 2016 anderhalve week geleden met het openingstoernooi. Het is een van de jaarlijkse evenementen van de vereniging. Andere evenementen zijn onder andere de clubkampioenschappen, het open toernooi, toss-avonden en de inloop voor kinderen op de woensdagmiddag. Ook komen er uitwisselingstoernooien met Tie-Breakers, De Meer en VVGA, verenigingen waarmee ATVD een goede band heeft. Bouma: "Tijdens toss-avonden kunnen geïnteresseerden bij ATVD langskomen en meespelen. Zij kunnen dan ervaren of tennis een sport voor hen is. Kinderen vanaf zes jaar kunnen op de woensdagmiddagen van 15.00 tot 17.00 binnenlopen en vrijblijvend tennissen. Zij dienen zelf sportschoenen bij zich te hebben, rackets kunnen zij van de club lenen. Er is dan ook een tennisleraar aanwezig." Leden van ATVD kunnen prestatief en recreatief spelen en lessen volgen. De vereniging heeft vier gediplomeerde tennisleraren in dienst. "Wij zijn lid van de tennisbond KNLTB. Dit maakt het voor onze leden mogelijk om in de competitie uit te komen. Wij hebben negen banen van gravel, de beste ondergrond voor tennis, en een jeugdcourt."

G-tennis
ATVD is een vereniging die maatschappelijke betrokkenheid belangrijk vindt. Zo biedt de vereniging G-tennis aan voor mensen met een verstandelijke beperking. Zij worden tijdens het tennis begeleid. ATVD toont zich bereid mee te doen aan naschoolse activiteiten voor leerlingen van de basisscholen in Diemen. Bouma: "Wij vragen onze leden om drie keer per jaar een bardienst in ons clubhuis te draaien. Dit heeft tot gevolg dat wij kosten besparen en de contributie laag kunnen houden. Bardiensten zijn voor veel van onze leden een goede gelegenheid om de vereniging goed te leren kennen en in contact te komen met leden die zij anders weinig of nooit tegenkomen. Wij zijn een vereniging met veel vrijwilligers. Hun inzet wordt enorm gewaardeerd. ATVD is een toegankelijke vereniging die ernaar streeft dat iedereen zich hier thuis voelt."

De accommodatie van ATVD is de laatste jaren enorm verbeterd. In 2008 werd het nieuwe clubhuis geopend, vorig jaar werden de negen nieuwe en verlichte banen in gebruik genomen. De twee banen voor het clubhuis werden 'horizontaal' aangelegd, met als gevolg dat er nu een centre court met twee banen is. Mensen die in het clubhuis of op het zonnige terras verblijven hebben een riant uitzicht op de partijen op deze twee banen. ATVD zet in op 12 maanden tennis per jaar. Dit vraagt wel om onderzoek naar mogelijke overkapping van banen en onderzoek onder de leden. Een werkgroep gaat aan de slag. ATVD is een sportvereniging die zichzelf uitstekend kan bedruipen. Door een scherp financieel beleid heeft ATVD veel geld kunnen uittrekken om de accommodatie te verbeteren. De hoofdsponsor van ATVD is sinds 2015 Robeu Sport, de sportzaak in winkelcentrum Diemerplein. De vereniging houdt op vrijdag 1 april het Leer ATVD kennen-toernooi. Belangstellenden zijn die avond vanaf 19.00 uur welkom.