Afbeelding

Raadslid bijna op straat

Dat was een hele consternatie aan de Ouddiemerlaan op donderdag 15 april 1966. Bijna werd veehouder C.G. Vedder, nota bene raadslid voor de CHU, met het gezin van zijn broer, de 50-jarige K. Vedder, op straat gezet. Op het allerlaatste moment wist B & W van Diemen te bemiddelen tussen Vedder en de aannemer die voor veel geld het land van Vedder had gekocht.

Daar had het niet naar uitgezien toen deurwaarder Molenaar uit Amsterdam zich die donderdag met een Volkswagenbusje vol handlangers meldde bij Vedder om de spullen op straat te zetten. Raadslid Vedder probeerde burgemeester Tideman nog te bewegen om te bemiddelen, maar deze weigerde aanvankelijk pertinent. Hij stelde zich op het standpunt dat Vedder sr. woonruimte had verkocht en dat hij met het aldus verkregen geld zich zelf maar uit deze perikelen moest helpen. Hij moest zijn eigen boontjes maar doppen.

Tijdens een persconferentie in het Diemense gemeentehuis bleek toch dat dankzij bemiddeling van B & W de ontruiming tot 24 april werd uitgesteld. De familie wilde echter haar spullen niet meer uitpakken en vertrok naar elders.