Veel activiteiten in sportcentrum.
Veel activiteiten in sportcentrum. Foto: Diemer IJsclub

Diemer IJsclub sluit seizoen af

DIEMEN - De jeugd van de Diemer IJsclub heeft onlangs het seizoen 2015-2016 afgesloten. Dit gebeurde met een bijeenkomst in Sportcentrum Wethouder F.B. Duran.

In de sporthal van het sportcentrum in Diemen-Zuid werd een spelletjesmiddag gehouden. Kinderen konden aan allerlei activiteiten deelnemen. Zo konden zij zich lekker uitleven op een springkussen.

De opkomst was groot. Tussen de 80 en 100 jeugdige leden van de oudste sportvereniging van Diemen waren aanwezig. De Diemer IJsclub heeft 125 jeugdleden. "Een mooi resultaat", aldus Jan Poster, bestuurslid van de Diemer IJsclub die zich onder meer bezighoudt met jeugdschaatsen.

De kinderen die afgelopen seizoen hun diploma hebben gehaald ontvingen hun diploma uit handen van het bestuur van de vereniging. Na afloop van de spelletjesmiddag werd een grote groep jeugdleiders in het zonnetje gezet. Zij ontvingen een bos bloemen voor hun inzet. Zij hebben de hele winter de jeugdleden lesgegeven op de Jaap Edenbaan. Ondanks het uitblijven van natuurijs kijkt de Diemer IJsclub op een geslaagd seizoen terug. Er werden veel lessen gegeven, veel activiteiten georganiseerd en door diverse leden aan wedstrijden deelgenomen. Het aantal jeugdleden van de vereniging is de afgelopen winter zelfs toegenomen.

De Diemer IJsclub begint in oktober aan een nieuw seizoen. Uiteraard is er dan weer jeugdschaatsen voor kinderen van 5 tot en met 12 jaar. Kinderen kunnen zich nu al opgeven via het volgende e-mailadres: jeugdschaatsen@diemerijsclub.nl.