SV Diemen valt aan.
SV Diemen valt aan. Foto: Trudy Kroese

SV Diemen klopt Fortius: 3-2

DIEMEN - SV Diemen heeft de thuiswedstrijd tegen Fortius met 3-2 gewonnen. Bij rust leidde de ploeg van trainer Martin van Egmond met 1-0.

SV Diemen won eerder in deze competitie de uitwedstrijd tegen Fortius met 2-3. De thuisclub wist zondag wat de opdracht was: de drie punten veiligstellen om mee te blijven draaien in de top van de derde klasse.

SV Diemen begon goed. Joshua Kloosterman zetten de thuisclub op een 1-0 voorsprong. Na de hervatting voerde SV Diemen de marge op. Gianno Dos Passos bepaalde de stand op 2-0 en Bright Owusu maakte de 3-0.

SV Diemen leek op dat moment zeker van de volle winst. Fortius slaagde er echter in om iets terug te doen. Nadat de Amsterdammers op 3-1 waren gekomen mochten zij vlak voor het laatste fluitsignaal van de scheidsrechter aanleggen vanaf elf meter. De strafschop werd benut: 3-2. SV Diemen gaf de zege niet meer uit handen.

SV Diemen blijft op de vierde plaats staan. OSV, AGB en ASV Arsenal hebben na 19 duels 39 punten. SV Diemen heeft 37 punten. OSV won zondag van IVV (3-0) en AGB pakte de punten bij Zwanenburg (0-1). ASV Arsenal leed een gevoelige nederlaag. De Amsterdammers verloren de thuiswedstrijd tegen DSOV met 0-3.

SV Diemen gaat op zondag 20 maart op bezoek bij Roda '23. De wedstrijd in Bovenkerk begint om 14.00 uur. SV Diemen heeft goede herinneringen aan die accommodatie. Vorig seizoen won SV Diemen op het veld van Roda '23 de beslissingswedstrijd tegen SV Ouderkerk en werd kampioen van de vierde klasse.