SV Zeeburg viert feest na behalen titel.
SV Zeeburg viert feest na behalen titel. Foto: Trudy Kroese

Dames van SV Zeeburg pakken titel

DIEMEN - Het eerste damesteam van SV Zeeburg is zaterdagavond kampioen geworden in de eerste klasse van de zaalcompetitie. De handbalsters uit Diemen wonnen voor eigen publiek van Leidsche Rijn: 33-20. Bij rust stond de thuisclub nog met 14-15 achter. SV Zeeburg komt volgend seizoen in de hoofdklasse van de zaalcompetitie uit.

Trainer/coach Doug van Leeuwen en zijn selectie hadden in de week voor het kampioensduel tegen Leidsche Rijn niets aan het toeval overgelaten. Maandag- en vrijdagavond werd er op techniek en tactiek getraind, woensdagavond deden de dames krachttraining. Kort voor de wedstrijd werd een wandeling gemaakt door het centrum van Diemen: goed om iets van de spanning weg te nemen en uitstekend voor de teamgeest.

De dames, die voor de wedstrijd tegen Leidsche Rijn al zeker waren van promotie naar de hoofdklasse van de zaalcompetitie, wisten dat een overwinning op Leidsche Rijn voldoende was om de titel in de wacht te slepen.

Een half uur voor aanvang van het duel begonnen de dames van SV Zeeburg met inlopen en ingooien. De tribune in Sporthal Diemen begon vol te lopen en de volumeknop van de muziekinstallatie ging omhoog ter inspiratie van de spelers en supporters. Tegen de klimrekken in de sporthal was een spandoek opgehangen met de tekst: 'Een spandoug voor onze kampioenen', een verwijzing naar trainer/coach Doug van Leeuwen.

Ruime selectie
Trainer/coach Doug van Leeuwen kon zaterdagavond over een ruime selectie beschikken: de basiskrachten, vaste invalsters en een aantal jeugdspelers. Joyce Wolffs zat eveneens op de bank. De speelster van dames 1 van SV Zeeburg liep drie weken geleden een blessure aan een kruisband in een knie op, is inmiddels geopereerd en moet nog een maand of negen herstellen en revalideren.

SV Zeeburg en Leidsche Rijn trakteerden het sterk meelevende publiek op een attractieve wedstrijd, die uitstekend werd geleid door scheidsrechter Robert Westerbeek. In de eerste helft waren beide ploegen aan elkaar gewaagd en ging de score gelijk op. SV Zeeburg verdedigde aanvankelijk minder sterk dan in eerdere wedstrijden.

SV Zeeburg speelt volgend seizoen
in de hoofdklasse

Scheidsrechter Westerbeek gaf twee speelsters van SV Zeeburg kort na elkaar een tijdstraf als gevolg waarvan de ploeg uit Diemen enige tijd met vier veldspeelsters moest spelen. Op slag van rust bepaalden de bezoeksters de ruststand via een strafworp op 14-15.

SV Zeeburg ging na de hervatting goed van start, maakte gelijk en liep daarna uit. De geroutineerde ploeg van Leidsche Rijn kon over veel minder invallers beschikken dan de thuisploeg. Dit brak de uitploeg gedurende de tweede helft op. Nadat de stand op 24-20 was gekomen, was het verzet van Leidsche Rijn gebroken.

Feest
SV Zeeburg liep verder uit en wist dat het de titel niet meer kon ontgaan. In de slotfase haalde coach Doug van Leeuwen de sterk spelende keepster Annick van der Mark naar de kant en gunde veteraan Jacqueline de Bruin enige speeltijd in het doel. Aanvoerster en spelverdeelster Dionne Tool bepaalde de eindstand op 33-20. Na het laatste fluitsignaal van arbiter Westerbeek barstte het feest los. De dames van SV Zeeburg schreeuwden het uit en hosten en dansten. Voor de trainer en speelsters waren er bloemen en champagne. Het feest in Amsterdam duurde tot in de vroege ochtend.