Maggie Smith in 'The Lady in the Van', 17 maart in De Omval.
Maggie Smith in 'The Lady in the Van', 17 maart in De Omval.

vrijdag 11 maart

Workshop mindfulness

Praktijk Oefentherapie 10.00 uur

Madelon Klijn en Janny Jongen bieden workshops mindfulness aan voor volwassenen (15 euro) en kinderen (10 euro). Aanmelden: www.oefentherapiediemen.nl of 020-6001316.

Bingo

Wijkcentrum 't Kruitvat 13.30 uur

Gezellige boodschappenbingo in Huis van de Buurt het Kruidvat van 13.30 tot 16.00 uur. Een bingokaartje voor 1 ronde kost 50 eurocent. Informatie: 06-19776374.

Camaretten 2015

Theater De Omval 20.30 uur

Cameretten Finalistentournee 2015. Duizenden mensen zagen bij Cameretten de eerste stappen van onder anderen Bert Visscher, Brigitte Kaandorp, Theo Maassen en Daniël Arends op het grote podium. De eisen en het kwaliteit van het festival zijn dan ook erg hoog. Bij Cameretten zie je vandaag de topcabaretiers van morgen. Plus het is feest, want Cameretten bestaat 50 jaar! En wie jarig is trakteert... € 15,-. Reserveren via theaterdeomval.nl.


en zaterdag 12 maart

NLdoet

Ook in Diemen kunnen vrijwilligers meewerken aan klussen van NLdoet op 11 en 12 maart. Er zijn onder meer deze projecten aangemeld: Tennisvereniging TVDZ zoekt hulp bij het opknappen van de oefenmuur en het schilderen van het clubhuis. Bij TIW Survivors zoeken ze hulp bij het onkruidvrij maken van de sportvelden en een grote schoonmaak van kantine, terras en tribunes. Cordaan vraagt mensen om cliënten een leuke dag te bezorgen. Buurtmoestuin de Prinses op de Erwt zoekt hulp bij het verbeteren van de velden en het verwijderen en nieuw planten van bomen. Aanmelden kan via nldoet.nl.

zaterdag 12 maart

Basiscursus glasfusen

Bevo Glaskunst Atelier 10.00 uur

Onder leiding van Willem van Oijen en Rachel Daeng Ngalle. Na een korte introductie kunt u meteen aan de slag. Aanmelden op 020-6655212.

Repair Café

De Diem 14.00 uur

Vrijwilligers helpen om samen kapotte spullen te repareren. Tussen 14.00 en 17.00 uur. Bovendien is het Repair Café een leuke plek om even bij te praten met een kopje koffie.

zondag 13 maart

Lezing Laura Starink

Theater De Omval 14.00 uur

Laura Starink (1954) is slaviste, werkte bijna dertig jaar als journalist voor NRC Handelsblad en publiceerde meerdere boeken over de geschiedenis van Rusland en Oost-Europa. In haar boek 'Duitse wortels - Mijn familie, de oorlog en Silezië', onderzoekt ze aan de hand van het leven van haar moeder en haar Duitse afkomst wat de gevolgen zijn van de Tweede Wereldoorlog voor haar familie, haar geboortestreek en uiteindelijk voor haarzelf. Een lezing in het kader van de Boekenweek. € 10,-. Reserveren via theaterdeomval.nl.

dinsdag 15 maart

Film: 'Joy'

Theater De Omval 20.00 uur

Met Jennifer Lawrence en Robert De Niro. Het onstuimige en waargebeurde verhaal van Joy Mangano, een vrouw die begin jaren negentig met haar zelfbedachte dweil eigenhandig een zakenimperium in huishoudartikelen oprichtte en leidde. € 8,-. Reserveren via theaterdeomval.nl.

woensdag 16 maart

Computercursus

De Schakel 9.00 uur

Aanmelden voor de cursus Windows 8.1. voor beginners bij PCOB-Enter kan nog. Ook kunt u elke woensdag terecht op de inloop/oefenochtend in De Schakel, van 09.00 tot 12.00 uur. Info en aanmelden: 06-43734155.

Cursus over opvoeden

Brede Hoed 19.30 uur

Voor ouders van kinderen in de basisschoolleeftijd over o.a. positief omgaan met je kind, luisteren, grenzen stellen, belonen en straffen. Er is tijd om ervaringen uit te wisselen. De cursus is gratis en bestaat uit 6 bijeenkomsten en wordt gegeven door Carien Ruijter, pedagogisch adviseur in Diemen. Aanmelden: cruijter@ggd.amsterdam.nl of 020-5555848.

Murth Mossel

Theater De Omval 20.30 uur

Murth Mossel komt naar De Omval met 'Voors en tegens'. De vijfde avondvullende voorstelling van deze comedian, bekend van o.a. Caribbean Combo en Comedy Train. Persoonlijk, vlijmscherp en bovenal grappig!'... 'May The Voors Be With You'. € 16,-. Reserveren via theaterdeomval.nl.

donderdag 17 maart

Film: The Lady in the Van

Theater De Omval 20.00 uur

Miss Shepherd (een fantastische rol van Maggie Smith, genomineerd voor de Golden Globe Beste Actrice) is een excentrieke, dakloze, oude dame. Ze woont in een aftands bestelbusje en mag die permanent parkeren op de oprit van een bewoner van een van de chicste straten van Londen. En dat geeft gedoe in de buurt....€ 8,-. Reserveren via theaterdeomval.nl.

vrijdag 18 maart

ANBO

De Schakel 13.30 uur

Uitleg over de nieuwe organisatie van de ANBO.

Aquadisco

Duranbad 19.30 uur

Aquadisco voor kinderen tot 14 jaar. € 5,-.