Joseph en de vertelster, met regisseur Erik Damman (links) en dirigent Rosite v.d. Woude (rechts).
Joseph en de vertelster, met regisseur Erik Damman (links) en dirigent Rosite v.d. Woude (rechts). Foto: Reintje Blokpoel

Voorstelling vol humor en muziek

DIEMEN - 'Joseph and the amazing technicolor dreamcoat', dat is de musical die EDOG Muzikaal Theater volgende week twee avonden op de planken brengt in de tot theater omgebouwde sporthal aan de Prins Bernhardlaan. Het gezelschap zet nog de puntjes op de i in de laatste repetities en vrijdag 18 maart is het zover.

EDOG bestaat al sinds 1978. Na een middagje theedrinken in Diemen-Zuid werd besloten een operettevereniging op te richten. Met 37 leden en twee donateurs ging het Eerste Diemer Operette Gezelschap op 5 oktober 1978 van start. De laatste jaren heeft het gezelschap 'Muzikaal Theater' aan de naam EDOG toegevoegd en worden er niet alleen operettes, maar ook musicals gespeeld, zoals 'Anatevka' in 2013, 'De Jantjes' in 2014 en 'Ja Zuster, Nee Zuster' vorig jaar.

De beroemde musical Joseph and the amazing technicolor dreamcoat van Andrew Lloyd Webber en Tim Rice is geïnspireerd op het verhaal van Jozef in het oude Egypte, waarin hij zich ontwikkelt van zijn vaders oogappel tot onderkoning van het land. Jozef wordt door zijn elf jaloerse broers als slaaf verkocht. Uiteindelijk belandt hij in de gevangenis. Daar blijkt dat hij een bijzondere gave heeft: Jozef kan dromen uitleggen. Als de farao door een nare droom wordt gekweld, legt Jozef hem zijn dromen uit, stelt hem gerust en geeft hem goed advies. Als dank kroont de farao hem tot onderkoning van Egypte. Dan ziet hij na al die jaren zijn broers weer en stelt hen op de proef.

Uitbundig
In Joseph and the amazing technicolor dreamcoat wordt dat verhaal op een uitbundige manier verteld, met veel humor en muziek. Rock-'n-roll, calypso, disco en nog veel meer: het is de enige musical ter wereld met zo veel verschillende en vrolijke muziekstijlen. Erik Damman tekent ook deze keer voor de regie en Rosite van der Woude is de dirigent. Dit koppel heeft al veel succesvolle producties van EDOG Muzikaal Theater geleid. Joseph wordt gespeeld door Florian Konings en het verhaal wordt verteld door Marjolein Scheeper. Op het podium staan volgende week maar liefst vijf solisten, de 11 broers en het ensemble van hulpvertelsters, naast het 30-koppige koor, 15 kinderen en de dansers van balletschool Van den Ende. Een spektakel, ook door de bijzondere decors en kostuums. "Voor de pauze speelt het verhaal zich af in de woestijn, maar na de pauze aan het hof van de farao, met veel pracht en praal, is het allemaal heel kleurrijk", vertelt koorlid Marian Wagenaar. "Er zijn prachtige kostuums en hoofddeksels gemaakt en natuurlijk de bijzondere jas van Joseph."

Theater
De voorstellingen van EDOG worden gespeeld op een unieke locatie: de sporthal aan de Prins Bernhardlaan. De grote zaal wordt volgende week door zestig medewerkers in drie dagen tijd omgebouwd tot een theater waar zo'n 650 mensen kunnen komen kijken en luisteren. Nieuw dit jaar is dat het podium wat lager ligt, waardoor het publiek alles nog beter kan volgen.

Goed nieuws, er zijn nog kaarten te koop voor deze bijzondere voorstellingen op vrijdag 18 en zaterdag 19 maart. De voorstellingen beginnen om 20.00 uur. Zeker zijn van een plek? Kaarten zijn al te reserveren via de website, edog.nl, telefonisch via 06-46170561 of met een e-mail naar info@edog.nl. Sponsor of donateur worden kan ook, dan wordt een plekje op een van de voorste rijen gereserveerd.

60 medewerkers bouwen de sporthal in drie dagen om tot theater