SV Diemen wint uitduel van IVV: 0-3

DIEMEN - SV Diemen heeft de uitwedstrijd tegen IVV gewonnen: 0-3. Bij rust leidden de bezoekers met 0-2. Giliano Eijken maakte beide treffers van SV Diemen voor rust. In de tweede helft scoorde Gianno Dos Passos de 0-3. SV Diemen blijft na deze overwinning op de vierde plaats van de ranglijst van de derde klasse C staan.

SV Diemen heeft zich zondagmiddag uitstekend gerevancheerd voor de thuisnederlaag van twee weken geleden tegen DSOV (1-5). De formatie van trainer Martin van Egmond was in Landsmeer veel sterker dan het laag geklasseerde IVV. De bezoekers konden geen beroep doen op de geschorste topscorer Dennis van Bree. Desondanks had SV Diemen weinig moeite met IVV. Giliano Eijken bepaalde de ruststand via twee doelpunten op 0-2. Na de hervatting maakte Gianno Dos Passos de derde treffer van SV Diemen.

De situatie in de derde klasse C blijft spannend. De topper tussen AGB en OSV leverde geen winnaar op: 0-0. ASV Arsenal won de uitwedstrijd tegen Hercules Zaandam met 1-2. ASV Arsenal is koploper. De Amsterdammers hebben na 18 wedstrijden 39 punten. OSV en AGB delen de tweede plaats en hebben uit 18 duels 36 punten. Het doelsaldo van de ploeg uit Oostzaan is beter dan dat van de club uit Amsterdam. SV Diemen staat op de vierde plaats. De ploeg heeft na 18 competitieduels 34 punten. De kampioen promoveert naar de tweede klasse, de periodekampioenen en een ploeg die hoog op de ranglijst eindigt doen mee aan de nacompetitie. AGB won de eerste periode, OSV werd kampioen van de tweede periode.

SV Diemen speelt zondagmiddag 13 maart een thuiswedstrijd tegen Fortius. De wedstrijd op Sportpark De Diemen begint om 14.30 uur. Net als SV Diemen promoveerde Fortius aan het einde van vorig seizoen naar de derde klasse. SV Diemen werd kampioen, terwijl Fortius via de nacompetitie een plaats in de derde klasse wist af te dwingen. Fortius verloor zondag voor eigen publiek met 1-3 van Roda '23 en staat op de achtste plaats. SV Diemen won eerder in dit seizoen de uitwedstrijd tegen Fortius met 2-3. De Amsterdammers namen toen een 2-0 voorsprong, waarna de formatie van trainer Van Egmond orde op zaken stelde en de punten mee naar Diemen nam. SV Diemen zal zondag opnieuw drie punten moeten pakken.

SV Diemen houdt op zaterdag 12 maart vanaf 15.30 uur een Super Saturday. Het eerste zaterdagteam speelt vanaf 15.00 uur een thuisduel tegen Buitenboys. In de kantine zijn vanaf 15.45 uur optredens van diverse artiesten: Dries Roelvink, Mick Harren en DJ Danny Roelvink en Eddy Walsh en Glenn Palm.