Drempel

Vervolg van voorpagina

"De boom zou weer teruggeplaatst worden naar de oude plek, een meter terug. Zodoende zouden er in de hele straat over de hele lengte weer allemaal volwaardige parkeerplaatsen komen en de drempel geflankeerd worden door twee bomen, zoals altijd was geweest."

Zij vertelt dat zij op 23 april 2015 een brief ontving waarin de gemeente aangaf op het besluit terug te komen. Zij startte een petitie waarin de gemeente werd gevraagd het eerder genomen besluit uit te voeren. Buurtbewoners ondertekenden de petitie. De actie bleef zonder resultaat. De nieuwe situatie heeft een aantal gevolgen, legt zij uit. "In het verleden was er een begrensde ruimte tussen de twee bomen. Doordat die begrenzing er nu niet meer is omdat de boom voor de deur van onze woning niet meer is teruggekomen, zijn de problemen met de rolcontainers en het aanbieden van grof vuil ontstaan, met schade tot gevolg. Mijn waarschuwing aan het adres van de gemeente dat er iets zou kunnen gebeuren is helaas waarheid geworden. De afvalcontainer van mensen in de straat is tegen onze auto terechtgekomen. Hierdoor zit er nu een deuk in de auto."

De gemeente is op de hoogte van de situatie. "Er is diverse malen gesproken met de directbetrokkenen. De door mevrouw voorgestelde oplossing werd niet gedragen door de andere belanghebbenden, vandaar dat besloten is het definitief ontwerp te volgen met de mogelijkheid van parkeren op de drempel", aldus een woordvoerder van de gemeente.


Politie zoekt getuigen van inbraken bij horecazaken

DIEMEN - De politie zoekt getuigen van een inbraak in een horecazaak en een poging tot inbraak bij een andere horecazaak.

In de nacht van zondag op maandag is omstreeks 04.00 uur ingebroken bij de pizzeria aan de Muiderstraatweg. De daders hebben de deur aan de voorkant van de zaak geforceerd. Buurbewoners hebben rond het tijdstip van de inbraak geluiden gehoord. Maandagochtend werd rond 09.30 uur vastgesteld dat er eerder was geprobeerd om in te breken bij de snackbar op het Diemerplein. Er werden verse braaksporen aan het kozijn en de ramen gevonden, maar de daders zijn niet binnen geweest. De politie verzoekt getuigen of mensen die over meer informatie beschikken contact op te nemen via telefoonnummer 0900-8844.