Het succesvolle team van heren 1 van SV Zeeburg.
Het succesvolle team van heren 1 van SV Zeeburg. Foto: SV Zeeburg

Dames Zeebug gaan voor titel

DIEMEN - Het eerste damesteam van SV Zeeburg kan zaterdagavond kampioen worden in de eerste klasse van de zaalcompetitie. De handbalsters uit Diemen spelen thuis tegen Leidsche Rijn. De wedstrijd in Sporthal Diemen begint om 19.30 uur.

SV Zeeburg staat aan kop in de eerste klasse. De voorsprong op nummer twee HVBS/Fidelitas bedraagt met nog twee duels te spelen vier punten. Bovendien is het doelsaldo van SV Zeeburg beter dan dat van de nummer twee.

Als SV Zeeburg zaterdag onverhoopt verliest, krijgt de ploeg van coach Doug van Leeuwen een week later alsnog een kans om de titel veilig te stellen. SV Zeeburg gaat dan in Almere op bezoek bij hekkensluiter Havas. Kampioen of niet, SV Zeeburg is al verzekerd van promotie naar de hoofdklasse van de zaalcompetitie. HVBS/ Fidelitas mag niet promoveren, omdat er al een team van die vereniging in de hoofdklasse uitkomt. SV Zeebug hoopt dat er zaterdagavond veel supporters naar Sporthal Diemen komen. De verwachting is dat er minimaal zo'n honderd supporters aanwezig zullen zijn. Als het eerste damesteam kampioen wordt gaan de dames, technische staf en supporters na afloop feest vieren. De dames van SV Zeeburg werken deze week een intensief trainingsprogramma af. Maandag- en woensdagavond werd er getraind. Vrijdagavond wordt de laatste training voor de cruciale wedstrijd tegen Leidsche Rijn afgewerkt. De laatste voorbereiding bestaat uit een wandeling zaterdag aan het einde van de middag, begin van de avond. Het eerste herenteam werd onlangs kampioen van de poule in de zaalcompetitie. De ploeg won met 27-4 van US HS5. De heren komen volgend jaar in de tweede klasse uit.