Bewoners blijven zich storen aan aanpassingen in straat

DIEMEN - De bewoners van Gravenland in Diemen-Noord storen zich nog steeds aan het feit dat de gemeente vorig jaar de originele drempel en een van de twee bomen voor de woning heeft verwijderd. Dit was nodig in verband met ophogingswerkzaamheden. Onlangs is er een vuilcontainer tegen de auto van de bewoners gekomen.

Carla Meelker, bewoner van Gravenland, geeft aan dat de drempel multifunctioneel werd en wordt gebruikt. De bewoners gebruiken de drempel om hun auto te parkeren, de rolcontainers neer te zetten op de dag dat het afvalverwerkingsbedrijf langskomt en om zand, aarde en bouwmaterialen neer te zetten als de tuinen moeten worden opgehoogd. Dit laatste was in de 26 jaar die Carla Meelker er woont al zeven keer nodig. Carla Meelker: "Op de dag dat de rolcontainers geleegd werden haalden de buren en wij onze auto's altijd weg en dan fungeerde de drempel als de plek waar ongeveer 10 tot 12 containers konden worden neergezet."

Zij legt uit dat de gemeente aanvankelijk had besloten om de oude situatie in ere te herstellen. Maar dat is niet gebeurd. De gemeente heeft op 10 februari 2015 de nieuwe drempel aangelegd. Hierbij werden twee boomvakken aangelegd. "Deze drempel bleek echter niet conform de oude situatie, want hij was veel te klein voor twee auto's. Daarentegen was er in het begin van de straat een fout gemaakt: er was een parkeervak van ongeveer 8 à 9 meter aangebracht. De gemeente heeft de zaak ter plekke opnieuw opgemeten en B en W nam een nieuw besluit. Ik kreeg hier op 8 april 2015 een brief over. De drempel zou verlengd worden zodat er twee volwaardige parkeervakken van 5,35 meter zouden komen.¨
Lees verder op pagina 3