Andermans Veren, zaterdag 5 maart in Theater De Omval.
Andermans Veren, zaterdag 5 maart in Theater De Omval.

donderdag 3 maart

Film: Star Wars

'Star Wars: Episode VII - The Force Awakens', met Harrison Ford, Mark Hamill, Carrie Fisher, e.a. Zevende film uit de Star Wars-saga, waarin metaaljutter Rey samen met de voormalige stormtrooper Finn op zoek gaat naar de vermiste Luke Skywalker. 20.00 uur. € 8,-. Reserveren via theaterdeomval.nl.

vrijdag 4 maart

Wijzer in Diemen

In de lezing 'Weg van de Wereld' vertelt Marica van der Meer over de meest indrukwekkende gebeurtenissen tijdens haar fascinerende reis op de fiets van Nederland naar Australië, 28.000 km in 15 maanden. Van theedrinken in Turkije naar het gastvrije Iran, door China, in Myanmar achtervolgd door de geheime dienst op brommertjes. Maar in de rest van Azië op handen gedragen. In Australië zijn ze niet erg blij, als fietser sta je hier meer op het niveau van een dakloze. Marica laat tijdens de lezing prachtig beeldmateriaal zien. 10.00-12.00 uur, € 3,-. Informatie: Cor de Best, 06-54678741.

Cabaret in De Omval

Veronique Sodano speelt '#no filter'. Vrouwen worden gephotoshopt - mannen trouwens ook - tot mensen die in het echte leven niet bestaan, we schrijven op Facebook hoe gelukkig we zijn en wat een waanzinnig leven we toch hebben, OMG #dankbaar. We maken selfies om te laten zien hoe mooi, bijzonder maar ook - o zo - gewoon we zijn gebleven. 20.30 uur. € 15,-. Reserveren via theaterdeomval.nl.

zaterdag 5 maart

Oud papier

Vrijwilligers van de Protestantse Kerk de Ontmoeting halen vanaf 9.30 uur in heel Diemen oud papier op. U kunt uw papier, karton en oude boeken tot 9.30 uur aan de weg zetten.

Andermans Veren

Muziektheater in Theater de Omval: Andermans Veren met 'Er is altijd een derde', waarin de juweeltjes van het Nederlandse theaterlied worden opgepoetst. Er waait een frisse wind door de prachtigste melodieën en u wordt verrast met een nieuwe kijk op oude hits. Met liedjes van Boudewijn de Groot, Herman van Veen, Ivo de Wijs, Shaffy en List, het Goede Doel en anderen. 20.30 uur. € 17,50. Reserveren via theaterdeomval.nl.

zondag 6 maart

Eucharistieviering

Het Hagunnankoor zingt op Laetarezondag tijdens de Eucharistieviering om 10.30 uur in de Sint Petrus' Bandenkerk. De viering wordt voorgegaan door pastor A. Tönis. Laetare is een andere naam voor de Vierde Zondag van de veertigdagentijd van de Katholieke Kerk. Deze zondag markeert het midden van de veertigdaagse periode voor Pasen. Vandaar dat de dag ook Halfvasten wordt genoemd.

Bridge+

Bridgeclubs Sans Atout en Diemen Noord organiseren in De Schakel Bridge+, een bridgeclinic met als onderwerp Eenvoudige safetyplays. Docent is Nico Portegijs. Aanvang 12.00 uur. Aansluitend een bridgedrive, aanvang 13.15 uur. Voor inschrijven of informatie: Jessica van der Wiel/Bartolo Westerveld, telefoon 020-4638952, e-mail bridge@boekservices.nl.

Jeugdtheater

Voor kinderen vanaf 3 jaar in Theater De Omval: Koekla met Kabouter Thijm. Zie je daar die kabouter lopen, in het bos? Dat is kabouter Thijm. Hij woont in een gezellige, oranje pompoen. Op een dag staat er een klein, dik, varkentje bij hem op de stoep. 14.00 uur. € 8,-. Reserveren via theaterdeomval.nl.

maandag 7 maart

Peuter- en kleutergym

Vanaf maandag 7 maart start Rubia Ischers met een nieuwe groep gym voor peuters en kleuters. 15.30- 16.30 op de Noorderbreedte. Informatie: roebiaischers@hotmail.com of 06-25302302.

dinsdag 8 maart

Oost-West-as

In Schuilkerk De Hoop aan de Hartveldseweg 23 wordt een inloopavond gehouden over het voorlopig ontwerp van deelgebied Plantage De Sniep van de Oost-West-as. 19.00 tot 22.00 uur.

'Star Wars: Episode VII - The Force Awakens'. 14.00 en 20.00 uur. € 8,-. Reserveren via theaterdeomval.nl.

donderdag 10 maart

Diemen Leefstijl &
Afslank Challenge

Geen hype, geen wonder. Tijdens deze gratis informatie bijeenkomst legt coach Mira de Bruin uit wat de nationale Leefstijl & Afslank Challenge inhoudt en hoe u met deze interventie op een normale en leuke manier een blijvend slanke lijn kan ontwikkelen. Aanmelden via: mira@wellnessprojects.nl of 06-53809261. Theater De Omval, aanvang 20.00 uur.

10 en 15 maart

Film in De Omval

'Joy', met Jennifer Lawrence, Robert De Niro, Bradley Cooper, Édgar Ramírez, Isabella Rossellini e.a., vertelt het onstuimige en waargebeurde verhaal van Joy Mangano, een vrouw die begin jaren negentig met haar zelfbedachte dweil eigenhandig een zakenimperium in huishoudartikelen oprichtte en leidde. Jennifer Lawrence werd voor haar rol als Joy bekroond met de Golden Globe voor Beste Actrice in een Komedie. 20.00 uur. € 8,-. Reserveren via theaterdeomval.nl.

vrijdag 11 maart

Workshop Mindfulness

Voor volwassenen. Meer energie, beter slapen, meer concentratie. In de workshop Mindfulness van Madelon Klijn een ervaringsgerichte kennismaking met oefeningen en informatie. Praktijk voor oefentherapie, Burg. Bickerstraat 17, 10.00-12.00 uur. Kosten € 15,-. Informatie en aanmelden: www.oefentherapiediemen.nl of 020-6001316.

Workshop Mindfulness

Voor kids (6-12 jaar) wordt in de workshop Mindfulness gewerkt aan betere concentratie, meer zelfvertrouwen.15.45 tot 17.00 uur. Een bijeenkomst met korte speelse aandachts- en bewegingsoefeningen, gegeven door Janny Jongen in de Praktijk voor oefentherapie, Burg. Bickerstraat 17. Kosten € 10,-. Informatie en aanmelden: oefentherapiediemen.nl of 020-6001316.

Camaretten 2015

Cameretten Finalisten tournee 2015. Duizenden mensen zagen bij Cameretten de eerste stappen van onder anderen Bert Visscher, Brigitte Kaandorp, Theo Maassen en Daniël Arends op het grote podium. De eisen en het kwaliteit van het festival zijn dan ook erg hoog. Bij Cameretten zie je vandaag de topcabaretiers van morgen. Plus het is feest, want Cameretten bestaat 50 jaar! En wie jarig is trakteert… 20.30 uur. € 15,-. Reserveren via theaterdeomval.nl.

11 en 12 maart

NLdoet

Ook in Diemen kunnen vrijwilligers meewerken aan klussen van NLdoet op 11 en 12 maart. Tennisvereniging TVDZ zoekt hulp bij het opknappen van de oefenmuur en schilderen van het clubhuis. Bij TIW Survivors zoeken ze hulp bij het onkruidvrij maken van de sportvelden en een grote schoonmaak van kantine, terras en tribunes. Cordaan vraagt mensen om cliënten een leuke dag te bezorgen. Buurtmoestuin Sweet Grass in de Polder wil een kruidenspiraal maken, korfbalvereniging Victoria zoekt hulp voor het schilderen van de kozijnen van het clubhuis en Buurtmoestuin de Prinses op de Erwt wil velden en paden verbeteren en mooi maken, aarde met biologische compost verbeteren, drie bomen (die al jarenlang geen vruchten meer dragen) gaan eruit, nieuwe bomen worden geplant. Aanmelden kan via nldoet.nl, 'klus zoeken'.

zaterdag 12 maart

Repair Café

Duurzaam Dorp Diemen organiseert iedere tweede zaterdag van de maand een Repair Café in De Diem, tussen 14.00 en 17.00 uur. Vrijwilligers helpen om samen kapotte spullen te repareren. Tegelijkertijd is een Repair Café een leuke plek om bij te praten onder het genot van een kopje koffie of thee. Meer informatie: www.duurzaamdorpdiemen.nl.

zondag 13 maart

Lezing boekenweek

Laura Starink geeft een lezing. In samenwerking met de Openbare Bibliotheek Amsterdam organiseert Theater De Omval een lezing. 14.00 uur. € 10,-. Reserveren via theaterdeomval.nl.

woensdag 16 maart

Murth Mossel

Murth Mossel komt naar De Omval met 'Voors en tegens', alweer de vijfde avondvullende voorstelling van comedian Murth Mossel (bekend van o.a. Caribbean Combo en Comedy Train). Persoonlijk, vlijmscherp en bovenal grappig!... dat is wat je zoals gewoonlijk van Murth kunt verwachten. Dus als je een avond echt goed wil lachen is de keuze snel gemaakt! 'May The Voors Be With You'. 20.30 uur. € 16,-. Reserveren via theaterdeomval.nl.

donderdag 17 maart

Film in De Omval

'The Lady in the Van'. Miss Shepherd (een fantastische rol van Maggie Smith, genomineerd voor de Golden Globe Beste Actrice) is een excentrieke, dakloze, oude dame. Ze woont in een aftands bestelbusje en op zoek naar een goede plek om te staan parkeert ze doodleuk in een van de chicste straten van Londen. 20.00 uur.€ 8,-.