Afbeelding

Mart Roumen

Sportjournalist, schrijver en presentator. Daarnaast onder meer partijvoorzitter van D66.
Diemenaar sinds kerst 2010

Welk boek ligt er op je nachtkastje?
"Dat is een kinderboek, 'De zee zien', van Koos Meinderts. Een tranentrekker, intelligent in elkaar gezet."

Beste nummer ooit?
"'Going to the run' van Golden Earring. Muziek van oude mannen staat heel vaak in mijn playlists. The Scene, Fleetwood Mac, Golden Earring, De Dijk, heerlijk. Simpele mannen die na hun zestigste nog gewoon alles geven tijdens een optreden. Wat dat betreft ben ik een soort babyboomer, maar dan eentje die in 1990 is geboren."

Favoriete stekje in Diemen?
"Het meertje tussen de Sportlaan en de Overdiemerweg – geen idee hoe dat heet. Altijd prachtig om langs te hardlopen, vooral als het windstil is. Een gladde spiegel, midden tussen de bedrijvigheid."

Stad of dorp?
"Stad, want hey! ik moet wel ook op dinsdagavond naar het theater of de gaykroeg kunnen als ik dat wil."

Met wie zou je nog eens een gesprek willen hebben?
"Ramses Shaffy. Prachtig hoe onbevangen hij in het leven stond. Altijd kind gebleven, daarnaast een fenomenale zanger met zijn doorleefde stemgeluid."

Dagje vrij, wat doe je?
"Hapje eten met wat vrienden en op podiuminfo.nl bekijken waar er toffe cabaretiers of bandjes staan te spelen. Zo beland ik iedere maand wel weer een keer in plaatsen als Baarn, Zaandam, Almere, Amstelveen of natuurlijk in ons eigen theater: De Omval."

Wat weten veel mensen niet van je?
"Dat ik gek ben op modelspoortreintjes. Echt schitterend! Vroeger had ik een hele baan thuis, misschien dat ik dat ooit weer ga uitbouwen."

Daarom Diemen.
"Alle faciliteiten in de omgeving. Een zwembad om baantjes te zwemmen als je brak bent, een theater met stiekem prachtige voorstellingen en de tofste stad van Nederland op nog geen vijf minuten fietsen."