De Woonhoeve.
De Woonhoeve. Artist impression: Marcel Lok_Architecten

De Woonhoeve wordt duurzaam en comfortabel

DIEMEN - In Theater De Omval vindt op zaterdag 5 maart van 11.00 tot 14.00 uur een open dag plaats die in het teken staat van het nieuwbouwproject De Woonhoeve in de wijk Plantage De Sniep. Building4you Development is de projectontwikkelaar van De Woonhoeve. Architect is Marcel Lok_Architecten. De woningen worden verkocht door Ramón Mossel Makelaardij o.g. BV.

De Woonhoeve is een project bestaande uit appartementen met een grote tuin of ruim terras inclusief parkeerplaats en een gezamenlijke tuin met moestuin en tuinkamer. De Woonhoeve is een kleinschalig nieuwbouwproject dat in nauw overleg met de kopers zal worden gebouwd.

Op een kavel van bijna 1.800 vierkante meter aan de Joop Niemanslaan (nabij de Sportlaan) worden appartementen gerealiseerd variërend van 70 tot 185 vierkante meter. Deze kavel grenst aan twee zijden aan het water. Aan de overzijde ligt Tennisvereniging Diemen Zuid. Het is een aantrekkelijke locatie: dicht bij Sportpark De Diemen, het Diemerbos en de nieuwe locatie van de brede school De Kersenboom. De locatie is goed bereikbaar per auto en het openbaar vervoer (lijn 9).

Parkeerplaats
De hoeve wordt centraal op de kavel gebouwd. Hieromheen wordt een tuin aangelegd, omringd door een haag. Tevens wordt er een plaats voor een moestuin gereserveerd. Het gebouw zal, met Franse leien bekleed, de uitstraling van een hoeve krijgen, waardoor het een uniek gebouw wordt. Het gebouw zal slechts drie verdiepingen tellen met woningen met een tuin op de begane grond, appartementen op de eerste etage en penthouses met hoge plafonds onder het schuine dak op de tweede etage.

Er zal voor alle woningen een eigen parkeerplaats zijn en een privéberging in de bijgebouwen. Voor gemeenschappelijk gebruik wordt een tuinkamer aangelegd. De exacte bestemming hiervan wordt bepaald door de toekomstige bewoners. Een mogelijkheid is een plek waar men gezamenlijk kan eten.

Woonwensen
De woningen zijn, zo legt de projectontwikkelaar uit, een product van de huidige tijd waarin een koper vraagt om een duurzame en comfortabele woning die voor nu en de toekomst voldoet aan de woonwensen van de bewoner.

Alle woningen op de begane grond hebben een eigen grote tuin aan het water van 70 tot 180 vierkante meter of privéterras van circa 17 tot 34 vierkante meter op de etages. De woningen kunnen door de koper naar wens worden afgebouwd en ingedeeld. Hiervoor gaat iedereen met de projectarchitect om tafel. Uiteraard wordt het gebouw voorzien van een lift. De plafondhoogte van 2,60 meter loopt zelfs op tot 4,80 meter in de penthouses.

De toiletten en badkamers worden standaard voorzien van luxe sanitair en kranen. Alle badkamers hebben een ligbad en aparte douche. De badkamers en toiletruimte worden met grote witte wandtegels en antracietkleurige vloertegels betegeld.


Naast een hoogwaardige isolatie worden de woningen voorzien van de volgende energiebesparende en comfortverhogende installaties: vloerverwarming, circa 90 zonnepanelen op het dak en zelfregulerende ventilatieroosters. Hierdoor worden appartementen gecreëerd die weinig energie verbruiken en wordt met behulp van zonnepanelen een aanzienlijk vermogen aan energie opgewekt.

Aantrekkelijker
Woonwijk Plantage De Sniep is volop in ontwikkeling. Aan de zuidzijde van de wijk zijn recent weer woningen opgeleverd. Ook worden daar op dit moment woningen gebouwd. De Woonhoeve moet de buurt nog aantrekkelijker maken.

De verwachting is dat vooral kopers uit Diemen en de regio interesse tonen in De Woonhoeve.

De bouw van De Woonhoeve start naar verwachting in augustus 2016. De oplevering van het appartementencomplex is in juni 2017.

Beeld van een appartement.