Duels om de bal tijdens SV Diemen-OSV.
Duels om de bal tijdens SV Diemen-OSV. Foto: Trudy Kroese

SV Diemen gaat op bezoek bij IVV

DIEMEN - SV Diemen hervat de competitie op zondag 6 maart met een uitwedstrijd tegen IVV. De wedstrijd in Landsmeer begint om 14.00 uur. Afgelopen weekeinde was er vanwege de voorjaarsvakantie geen programma in de derde klasse C. SV Diemen zal zich willen revancheren voor de nederlaag in de laatste competitiewedstrijd. SV Diemen verloor toen thuis van DSOV: 1-5.

SV Diemen ging na de winterstop flitsend uit de startblokken. De formatie van trainer Martin van Egmond won de eerste drie wedstrijden na de winterpauze: uit van Buiksloot (1-3), thuis van Zwanenburg (2-1) en uit van De Meteoor (0-6). Dat laatste duel was pikant, want De Meteoor wordt getraind door Gerrie Breugem, die in januari is gepresenteerd als opvolger van Van Egmond. Van Egmond vertrekt na dit seizoen na een contractjaar bij SV Diemen. Anderhalve week geleden verloor SV Diemen de thuiswedstrijd tegen DSOV met grote cijfers: 1-5. SV Diemen staat na die nederlaag nog steeds op de vierde plaats en moet ASV Arsenal, OSV en AGB voor zich dulden. Alle clubs in de derde klasse C komen vanaf zondag nog negen keer in actie. Er zijn dus maximaal 27 punten te behalen. SV Diemen heeft alles nog in eigen hand, want de ploeg stuit in het restant van de competitie nog op de drie ploegen die nu de eerste drie posities van de ranglijst bezetten.

De kampioen promoveert naar de tweede klasse. De periodekampioenen en waarschijnlijk een van de clubs die hoog op de ranglijst eindigen nemen deel aan de nacompetitie. Die extra duels bieden de deelnemers kans om promotie naar de tweede klasse af te dwingen. AGB won de eerste periode, OSV werd kampioen van de tweede periode. SV Diemen zal de uitwedstrijd tegen IVV moeten winnen. De ploeg uit Landsmeer staat voorlaatste op de ranglijst en verkeert in degradatiegevaar. Trainer Van Egmond kan zondag geen beroep doen op Dennis van Bree. De aanvaller werd in het duel met DSOV door de scheidsrechter uit het veld gestuurd. Hij kreeg voor rust twee keer een gele kaart. Hij is voor twee competitieduels geschorst.