Het terrein van de Diemer IJsclub.
Het terrein van de Diemer IJsclub. Foto: Oscar Borghardt

Schaatsliefhebbers missen natuurijs

DIEMEN - Schaatsliefhebbers in Diemen hebben deze winter opnieuw niet op natuurijs kunnen schaatsen. Op de plek van de natuurijsbaan van de Diemer IJsclub op De Sniep ligt al sinds half november water. Schaatsliefhebbers betreuren het dat het water deze winter niet is bevroren.

De beheerder van het sportpark zet het terrein elk jaar half november onder water. De duiker wordt opengezet en het water loopt daarna vanuit De Diem het terrein van de Diemer IJsclub op. Voor de leden van de oudste sportvereniging van Diemen en de overige schaatsliefhebbers rest vervolgens niets anders dan de weersvoorspellingen scherp in de gaten te houden en te hopen dat de vorst verschijnt en ook aanhoudt. Maar deze winter die binnenkort alweer afloopt had vaak veel weg van de herfst.

Niet chagrijnig
Het bestuur en de leden van de Diemer IJsclub zijn echter niet chagrijnig. Ook deze winter zijn er veel activiteiten op de Jaap Edenbaan gehouden. Elke vrijdagmiddag en zaterdagochtend zijn er schaatslessen voor de jeugd. Een aantal enthousiaste schaatsleraren leert de jonge schaatsers de juiste techniek en geeft bruikbare tips. De Diemer IJsclub houdt tijdens het seizoen ook altijd een aantal activiteiten waarbij sport en spel voorop staan. Een goed voorbeeld was de 'Elfstedentocht' die deze winter op de Jaap Edenbaan werd gehouden.

Jan Poster is bestuurslid van de Diemer IJsclub en houdt zich onder meer bezig met het jeugdschaatsen. Ondanks het gemis van natuurijs is hij tevreden over het seizoen: "Het jeugdschaatsen is erg goed gegaan. Wij zijn aan het begin van het seizoen met 80 kinderen begonnen en dat aantal is gedurende het seizoen opgelopen naar 125. Ook André Witkamp, jeugdleider op de vrijdagmiddag, is zeer tevreden. André heeft afgelopen zondag op de Jaap Edenbaan met de schaatsers de tweede plaats behaald. Zij staan met nog een wedstrijd te gaan op kop en zijn favoriet voor de titel. Kan een mooi succes voor de Diemer IJsclub worden", aldus Poster. Binnenkort zorgt de beheerder van het sportpark ervoor dat het water weer van het terrein van de Diemer IJsclub terugstroomt in De Diem.