De kinderen presenteren zich aan het publiek.
De kinderen presenteren zich aan het publiek. Foto: Jeanell Schenkers

Deelnemers naschoolse workshops tonen hun talenten

DIEMEN - Leerlingen van vier basisscholen in Diemen hebben onlangs in Theater De Omval een eindpresentatie gegeven van het programma van de naschoolse workshops. De naschoolse workshops worden georganiseerd door de Stichting Welzijn Diemen (SWD).

De leerlingen van de basisscholen werden tijdens de naschoolse workshops begeleid door stagiaires van de SWD. Zij werden weer begeleid door de coördinatoren van de projecten Talentontwikkeling. Familieleden en andere belangstellenden mochten de eindshow bekijken.

Leerlingen van de basisscholen De Octopus, De Venser, De Ark en de Sint-Petrusschool deden de afgelopen tijd na afloop van de lessen op school mee aan de reeks workshops. De leerlingen van de eerste drie basisscholen doen al langere tijd mee aan die activiteiten, die van de Sint-Petrusschool namen het afgelopen semester voor de eerste keer deel aan de naschoolse workshops van de SWD. Het stuk dat werd gespeeld had de titel 'Jack's talentenreis'. Jack speelde een centrale rol tijdens de uitvoering in Theater De Omval. Jack is de mascotte die altijd wordt ingezet tijdens de eindshow. Jack heeft zijn rekentoets niet gehaald en is erg verdrietig. De vrienden van Jack komen hem troosten en leggen uit dat iedereen zijn eigen talenten heeft, dus ook Jack. De vrienden van Jack leggen de vijftalentlijnen uit, maar Jack snapt het nog niet helemaal. Een van zijn vrienden zegt dat hij het zal demonstreren door hem mee te nemen in de wereld van de talenten. Hij heeft thuis een intelligentiemachine staan van zijn overgrootopa. Samen met zijn vrienden gaat Jack op avontuur in de wereld van de talenten. Ze reizen door de vijf talentlijnen en de vrienden van Jack laten de talentlijnen een voor een zien. Door dit avontuur hoopt Jack ook zijn eigen talent te ontdekken.