Dames SV Zeeburg zijn
na zege dicht bij titel

DIEMEN - Het eerste damesteam van SV Zeeburg heeft zondag de uitwedstrijd tegen SDS '99 met 22-24 gewonnen.

De thuisclub begon goed en kwam op voorsprong. De dames van SV Zeeburg hadden moeite de bal onder controle te houden. Er werd daardoor veel balverlies geleden, waarvan SDS '99 kon profiteren. Maar SV Zeeburg wist voor rust de leiding te pakken: 12-15. De coach gaf in de rust aan dat het van belang was dat de bal beter onder controle zou worden gehouden. SV Zeeburg speelde in de tweede helft aanvankelijk weer niet overtuigend. SV Zeeburg leed weer dikwijls balverlies en kreeg te maken met een aantal tijdstraffen. SDS '99 slaagde erin terug te komen, kwam langszij en wist daarna een voorsprong te pakken.

De wedstrijd bleef spannend en ondanks een aantal, volgens de spelers van SV Zeeburg dubieuze, beslissingen van de scheidsrechter bleven de handbalsters uit Diemen hun hoofd erbij houden. Zij slaagden erin om de winst veilig te stellen. SV Zeeburg is nu een paar weken vrij. Op zaterdag 12 maart staat de kampioenswedstrijd op het programma. SV Zeeburg speelt dan in Sporthal Diemen tegen Leidsche Rijn 2. Die wedstrijd begint om 19.30 uur. De speelsters van SV Zeeburg hopen op veel publiek in de zaal.