Dames Smashing '72 verliezen van koploper

DIEMEN - Het eerste damesteam van volleybalvereniging Smashing '72 heeft in Sporthal Diemen verloren van de ongeslagen koploper VCH: 2-3. Smashing '72 schreef twee zwaarbevochten competitiepunten bij en blijft op de vierde plaats staan.

De Diemense ploeg wist vooraf dat je VCH niet met halve maatregelen kon verslaan. In de eerste set kwam Smashing meteen goed uit de startblokken en voerde de druk bij de titelkandidaat flink op. Vanaf 17-13 werd nog eens uitgelopen naar 21-13 en was de setwinst in de pocket: 25-17. Het coachingduo Van der Hulst/ De Lange stuurde in de tweede set hetzelfde zestal het veld in. VCH liet zich weliswaar niet meer overtroeven, maar Smashing pakte knap steeds een puntje voorsprong. Deze set eindigde in een nipte overwinning voor de thuisploeg (25-23).

In de derde set namen de bezoekers een kleine voorsprong en kwam Lidwien Gall op de buitenpositie in de ploeg voor Dieuwke Zwier, die de verdediging van VCH in de eerste sets nog had weten te slopen. VCH won met een minimaal verschil (24-26). De vierde set toonde VCH waarom het team bovenaan in de competitie staat en won eenvoudig met 16-25. Deze lijn werd doorgezet in de vijfde tiebreakset. Via 3-6 en 8-12 leek Smashing af te stevenen op een kansloos slot. Maar de veerkrachtige Diemense ploeg kwam nog strijdvaardig terug tot 12-12 en leek er even met de winst vandoor te gaan. Bij de laatste punten van de wedstrijd ging het publiek er nog even goed voor zitten, maar zag de bezoekers uiteindelijk winnen (13-15).