Fel duel om de bal.
Fel duel om de bal. Foto: Trudy Kroese

Nederlaag voor SV Diemen

DIEMEN - SV Diemen heeft een gevoelige nederlaag geleden. De ploeg ging zondag voor eigen publiek onderuit tegen DSOV: 1-5. Bij rust leidden de bezoekers met 1-2.

Bright Owusu maakte de enige treffer van SV Diemen. Hij benutte een strafschop. Topscorer Dennis van Bree werd kort voor rust door de scheidsrechter van het veld gestuurd. Hij kreeg zijn tweede gele kaart en kon vertrekken. De aanvaller wacht een schorsing.

De onverwachte nederlaag van SV Diemen is een streep door de rekening. De ploeg van trainer Martin van Egmond presteert dit jaar boven verwachting in de derde klasse C. Voor de wedstrijd tegen DSOV zette de ploeg een goede serie neer. Maar ook na de verliespartij van zondag heeft SV Diemen nog steeds kansen om de nacompetitie te bereiken. Dit kan door een goede eindklassering op de ranglijst of het winnen van een periodetitel.

Vierde plaats
SV Diemen blijft ook na de nederlaag tegen DSVO op de vierde plaats staan. De ploeg heeft 31 punten uit 17 duels. De achterstand op de nummer drie AGB bedraagt vier punten. AGB won zondag de uitwedstrijd tegen KDO met 0-2. OSV, dat voor het begin van de laatste speelronde koploper was, speelde voor eigen publiek gelijk tegen De Meteoor. De ploeg uit Oostzaan staat met 35 punten op de tweede plaats. ASV Arsenal is met 36 punten de nieuwe koploper. De ploeg uit Amsterdam won de thuiswedstrijd tegen Zwanenburg met 3-1.

Zondag is er geen competitieprogramma. SV Diemen hervat de competitie op zondag 6 maart met een uitwedstrijd tegen IVV.