Judit Bende (midden) en twee collega's voor de zaak.
Judit Bende (midden) en twee collega's voor de zaak. Foto: Trudy Kroese

'Het is belangrijk om klanten een eerlijk advies te geven'

DIEMEN - De winkel van Holland & Barrett in winkelcentrum Diemerplein is op dinsdag 26 januari opengegaan. Filiaalmanager Judit Bende vertelt over het concept van de zaak.

Holland & Barrett is de naam van de Engelse zusterorganisatie die De Tuinen vanaf nu gaat voeren. Judit Bende: "Holland & Barrett is een gezondheidswinkel. Wij verkopen hier in de winkel meer dan vierduizend artikelen waaronder veel voedingssupplementen en vitaminen en artikelen voor de persoonlijke verzorging. Maar ook artikelen als noten en gezond snoep. Het aanbod is heel divers. De slogan van Holland & Barrett is: 'Natuurlijke gezondheid en verzorging'."

Judit, assistent-filiaalmanager Martha Santos en de drie verkoopmedewerksters vinden het geven van advies en het verlenen van service van groot belang. Zij zijn uitstekend op de hoogte van de producten die bij Holland & Barrett te koop zijn en geven klanten een advies op maat.

Steeds meer mensen zijn bezig met een gezonde levensstijl. "Het is belangrijk om klanten een eerlijk advies te geven. Om een voorbeeld te geven: als een klant informatie wil over voedingssupplementen geven wij aan dat die niet de plaats innemen van gezond eten. Voedingssupplementen kunnen als een aanvulling op voedsel worden gebruikt. Maar gezonde voeding blijft de basis."

Judit en haar collega's vinden de sfeer in winkelcentrum Diemerplein prettig. "Er komen hier veel verschillende klanten binnen: jong, gezinnen en senioren. Wij krijgen veel vragen over de producten en de winkel. De reacties van de klanten zijn positief. Zij vinden het fijn dat Holland & Barrett nu ook in Diemen is gevestigd. Ook krijgen wij veel reacties dat de winkel er mooi uitziet."