Hardlopers gaan van start.
Hardlopers gaan van start. Foto's: Trudy Kroese

Deelnemers DiemerCross trotseren zwaar parcours

DIEMEN - De deelnemers aan de vijfde editie van de DiemerCross hadden het zondag zwaar. Door de regen die was gevallen was het parcours extra zwaar geworden. Veel hardlopers gingen vermoeid over de finish, sommige hadden onderweg een schoen verloren, enkele waren languit gegaan in de modder. Geen reden om op te geven.

De DiemerCross werd ook dit jaar georganiseerd door atletiekvereniging AV'23, Staatsbosbeheer en de gemeente Diemen. Scouting Diemen, Outside Coaching, de Brandweer Amsterdam-Amstelland, dweilorkest de Neuteblazers en Jumbo Diemen-Zuid verleenden hun medewerking.

Tijdens de DiemerCross bleef het gelukkig droog. De hardlopers hadden wel soms last van de harde wind. Het startschot voor de jeugdcross werd verricht door burgemeester Erik Boog en jeugdburgemeester Mirthe Chung. De jeugdige deelnemers toonden karakter, zwoegden door de modder, maar haalden de eindstreep. De jeugdcross werd gewonnen door Primo Burgstra, Fee Mok was de snelste deelneemster.

Cas de Vries (9) uit Diemen was een van de jonge lopers die de eindstreep zonder al te veel moeite bereikten. Cas had in de week voor de DiemerCross een keer serieus getraind. Maar Cas is een sportieve jongen. Hij doet aan hockey, tennis en volleybal.

Burgemeester Erik Boog loste het startschot voor de Gaaspcross (Diemer Cross light) en later voor de DiemerCross. De revolver en het pistool waarmee de startschoten werden gelost zijn eigendom van Guus Piërlôt, voorzitter van Hondensportvereniging Diemen. Hij zorgde ervoor dat alles veilig verliep.

Winnaar van de Gaaspcross werd Erwin Meijer, Miriam van Reijen was de snelste dame. De Veeneikcross (DiemerCross) werd net als vorig jaar gewonnen door Zac Freudenburg. Caroline Botman was de snelste dame. De deelnemers aan de Gaaspcross en Veeneikcross deden vlak voor de start een warming-up onder leiding van Samuel van Gelder van Outside Coaching.

Sommige deelnemers verloren een schoen
in de modder

De leden van Scouting Diemen schonken koffie en bakten hamburgers. Die smaakten overigens uitstekend. De deelnemers aan de DiemerCross ontvingen van Jumbo Diemen-Zuid gratis fruit. De gemeente Diemen verstrekte flesjes water. Uiteraard met het opschrift 'Daarom Diemen'.

Twee jongens zijn na hun val gewoon doorgerend en hebben de finish gehaald.
Kinderburgemeester Mirthe Chung lost startschot jeugdcross. Guus Piërlôt kijkt toe.