SV Zeeburg speelde attractief tegen Legmeervogels.
SV Zeeburg speelde attractief tegen Legmeervogels. Foto: Trudy Kroese

Dames SV Zeeburg winnen

DIEMEN - Het eerste damesteam van SV Zeeburg heeft zondagmiddag de thuiswedstrijd tegen Legmeervogels gewonnen: 30-14. Bij rust leidden de handbalsters uit Diemen met 14-5. SV Zeeburg blijft lijstaanvoerder.

Beide ploegen begonnen goed in Sporthal Diemen. In de eerste tien minuten ging de wedstrijd gelijk op. Door het snelle spel van SV Zeeburg werd er echter ook paniekerig gespeeld en werden de aanvallen te snel en onzuiver afgerond.

SV Zeeburg kreeg na tien minuten meer grip op het spel en ging minder slordig spelen. De thuisclub kreeg ook veel strafworpen na verdedigende fouten van Legmeervogels. SV Zeeburg had halverwege de wedstrijden een comfortabele voorsprong van 14-5 opgebouwd.

In de tweede helft leed SV Zeeburg minder balverlies en werd er zuiverder op doel geschoten. Ook werd er gescoord uit mooie en snelle tegenaanvallen.

SV Zeeburg kreeg opnieuw veel strafworpen mee die alle werden benut door strafworpspecialist Nikki van Bel. SV Zeeburg bouwde de voorsprong op Legmeervogels uit en won uiteindelijk met 30-14.

SV Zeeburg is met 23 punten uit 13 duels koploper van de zaalcompetitie. HVBS/Fidelitas staat met 19 punten op de tweede plaats, Houten volgt met 18 punten. VOC staat op de vierde plek. Die ploeg heeft 18 punten uit 14 duels. SV Zeeburg heeft een grote kans om kampioen te worden en te promoveren naar de hoofdklasse.

Zondag speelt SV Zeeburg een uitwedstrijd tegen SDS 99. De wedstrijd in Sporthal De Hilt in Eemnes begint om 14.05 uur.