Wisseltruc werkt niet

DIEMEN - Een bestuurder met te veel alcohol op is zaterdag 6 februari even na middernacht betrapt door de politie. De man probeerde er nog onderuit te komen door snel van plek te wisselen met zijn bijrijder: een jongen van 16 jaar.

De agenten in burger reden al een tijdje achter de auto. Deze viel in Amsterdam al op door veel slingeren en veel te hard rijden, bijna 40 kilometer per uur te hard. Op de A10 ging de auto verschillende doorgetrokken strepen en verdrijvingsvakken over. Op de Diemerpolderweg werd het voertuig door de agenten gestopt. Zij zagen dat de bestuurder van plaats wisselde met zijn bijrijder. Toen zij bij de auto kwamen, zat er een jongen van 16 jaar oud achter het stuur. Hij verklaarde meteen dat hij niet gereden had, maar dat ze even uitrustten.

De bestuurder, een 48-jarige man, werd aangesproken op zijn rijgedrag. Hij bleef ontkennen dat hij gereden had. Omdat de man dronken leek, moest hij een blaastest doen. Daaruit bleek dat hij inderdaad te veel gedronken had. De man werd aangehouden, ook omdat hij niet verder wilde meewerken. Justitie zal zijn straf bepalen; die zal door de weigering om mee te werken hoog uitvallen.