Dames van SV Zeeburg winnen bij VOC: 17-25

DIEMEN - Het eerste damesteam van SV Zeeburg heeft zondag de uitwedstrijd tegen VOC met 17-25 gewonnen. Bij rust was de stand gelijk: 10-10.

SV Zeeburg speelde in Amsterdam-Noord tegen een ervaren ploeg. Het werd een lastige wedstrijd. Met name de twee opbouwers van VOC zetten veel druk waardoor er vanuit de hoeken kon worden afgerond. SV Zeeburg bleef zelf ook scoren. Goed uitgespeelde aanvallen werden echter wel afgewisseld met veel balverlies. Van dat balverlies konden de dames van VOC meerdere malen profiteren door via een snelle tegenaanval te scoren. In de tweede helft herpakten de dames van SV Zeeburg zich. Er kwam meer snelheid in het spel en na tien minuten begon het echt te lopen. De verdediging stond ook goed, waardoor VOC weinig kon scoren. Door middel van een aantal mooie breaks, passeerbewegingen vanuit de opbouw en goed samenspel met de cirkel kon SV Zeeburg uitlopen tot een verschil van 10 punten. Tegen het einde verslapte het spel van de ploeg uit Diemen een beetje. Hierdoor kon VOC toch nog een paar keer scoren. Maar SV Zeeburg won het duel op wilskracht: 17-25.

SV Zeeburg speelt zondag thuis tegen Legmeervogels. De wedstrijd in Sporthal Diemen begint om 15.20 uur.