Jaap Klinkhamer en Richard van der Erf.
Jaap Klinkhamer en Richard van der Erf.

Biljarter Van der Erf wint

DIEMEN - Richard van der Erf heeft het driebandentoernooi in Café' t Pandje gewonnen. Hij versloeg in een zinderende finale de voormalige titelhouder Jaap Klinkhamer. Het was de twaalfde editie van het toernooi dat elk jaar wordt georganiseerd door Driebandenvereniging Oud Diemen.

De organisatie van het jaarlijkse driebandentoernooi kijkt terug op een fantastisch evenement met vele hoogtepunten en een geweldige en terechte winnaar: Richard van der Erf. Als ongeslagen winnaar heeft Richard aangetoond dat hij de onbetwiste kampioen is. Hij won al zijn acht partijen met overmacht. In een droomfinale tegen oud-winnaar Jaap Klinkhamer toonde Richard zich heer en meester en imponeerde door zijn 30 caramboles in 28 beurten uit te maken. De beste damesbiljarter van Amsterdam, Ineke Kooistra, maakte ook heel veel indruk. Zij liet zien dat ze geweldig kan biljarten. Al haar partijen waren kort uit met hoge moyennes. In de strijd om de derde plaats versloeg ze Henk Meijer op overtuigende wijze door met 19-17 te winnen. De eindstand van het toernooi: 1. Richard van der Erf, 2. Jaap Klinkhamer 3. Ineke Kooistra en 4. Henk Meijer.

Jan Nooij, organisator en voorzitter van Biljartvereniging Oud Diemen, is trots op dit jaarlijkse evenement. "Ieder jaar is het weer geweldig om te zien hoe een mix van hele goede, maar ook minder sterke spelers een toernooi speelt dat in de regio bekend is geworden om zijn gezelligheid en kwaliteit. In een sport die steeds minder wordt beoefend, is dit toernooi een jaarlijks hoogtepunt binnen het district." Volgend jaar zal er in januari weer een nieuwe editie plaatsvinden.