De accommodatie van TIW-Survivors.
De accommodatie van TIW-Survivors. Foto: Trudy Kroese

TIW-Survivors kijkt positief vooruit

DIEMEN - Honk- en softbalvereniging Vatos is opgegaan in TIW-Survivors. Dit betekent dat het ledenaantal van de Diemense vereniging aanzienlijk is gestegen en dat het aantal teams van de club is uitgebreid. De voorzitter van TIW-Survivors Steven van Loggem spreekt van een belangrijke ontwikkeling voor de vereniging.

Recent zijn de algemene ledenvergaderingen van Vatos en TIW-Survivors akkoord gegaan met het opgaan van Vatos in de Diemense vereniging. Maandagavond hebben de verenigingen de laatste details met de bond geregeld.

Steven van Loggem: "Vatos heeft de afgelopen drie jaar onze velden en clubgebouw gehuurd om te trainen en wedstrijden te spelen. Nu is Vatos opgegaan in TIW-Survivors. Dit betekent dat wij er zo'n vijftig leden bij hebben gekregen en dat ook het aantal teams dat in de competitie gaat spelen is gestegen. We hebben nu 155 leden. De bedoeling is dat ons ledental op korte termijn verder groeit."

Het eerste honkbalteam van TIW-Survivors maakte vorig seizoen na een onderbreking van een jaar een comeback in de honkbalcompetitie. En met succes. De ploeg werd kampioen van de derde klasse en mag van de bond zelfs een klasse overslaan. Het eerste honkbalteam van TIW-Survivors komt komend seizoen uit in de eerste klasse. Het seizoen begint in april.

"Wij hadden te weinig spelers voor een volwaardig tweede honkbalteam. Maar doordat de honkballers van Vatos nu lid zijn geworden van TIW-Survivors kunnen wij met een tweede en derde honkbalteam aan de competitie deelnemen. Daarnaast spelen een herenteam en een damesteam van ons in de softbalcompetitie", aldus Van Loggem.

Van Loggem wijst erop dat Diemen door de jaren heen altijd een honkbalgemeente is geweest. Het bestuur en de leden van de vereniging hopen dat oude tijden in de toekomst zullen herleven en dat het aantal leden aanzienlijk zal groeien. TIW-Survivors zet in op de jeugd.

"Wij hebben al clinics gegeven aan leerlingen van brede school Noorderbreedte in Diemen-Noord en wij hopen dat wij nauw kunnen samenwerken met Stichting Welzijn Diemen. Wij willen leerlingen van de basisscholen in Diemen tijdens naschoolse activiteiten graag kennis laten maken met honkbal en softbal."

De accommodatie van TIW-Survivors is vorig jaar aangepast en verbeterd. De gemeente heeft de vereniging nieuwe lichtmasten gegeven. Er kan daardoor 's avonds langer worden getraind. De slagkooi is vernieuwd en binnenkort komt er een nieuwe werpmachine die tijdens de trainingen kan worden gebruikt.

Er staan dit jaar diverse evenementen op het programma. Op 28 en 29 mei is er een Caribbean toernooi. Naast TIW-Survivors zullen er ook teams van de Antillen deelnemen aan dit evenement. Uiteraard wordt ook dit jaar het Willem Schreuderstoernooi gehouden. Dit toernooi vindt op 12 juni plaats.

Op eerste pinksterdag (15 mei) vindt er op het complex van TIW-Survivors een reünie plaats van leden en ex-leden van TIW-Suvivors en de voorlopers van de honkbalvereniging zoals Giants.