en impressie van het plan voor het deel op Plantage de Sniep.
en impressie van het plan voor het deel op Plantage de Sniep. Foto: Sant en Co

College stelt voorlopige ontwerpen Oost-West As vast

DIEMEN - Het college van burgemeester en wethouders heeft voorlopige ontwerpen vastgesteld voor de Muiderstraatweg en de Hartveldseweg, de Oost-West As. Het gaat om het voorlopige verkeerskundig ontwerp voor de hele as en om het voorlopig inrichtingsvoorstel voor het deel tussen de Provincialeweg en het spoorviaduct (Plantage De Sniep).

De gemeente wil de Oost-West as aanpakken nu toch de tramrails aangepakt moeten worden, de doorstroming van het verkeer verbeterd en het noodzakelijk is om onderhoud te plegen aan de weg en de riolering. Daarnaast wordt het project aangegrepen om met bewoners en belanghebbenden te kijken of een kwaliteitsverbetering op de Oost-West As tot stand gebracht kan worden. Met de uitkomsten van de overleggen met de verschillende partners (Stadsregio, GVB en dienst Metro en bewoners, bedrijven en belangengroeperingen) is een verkeerskundig ontwerp gemaakt voor de hele Oost-West As.

Plantage De Sniep
De voortschrijdende bouwactiviteiten op Plantage de Sniep maakten het noodzakelijk om zo spoedig mogelijk te komen tot een inrichtingsplan voor dit deel van de as, meldt wethouder Lex Scholten. "Landschapsbureau Sant en Co is aan de slag gegaan met de opdracht en heeft een inrichtingsplan gemaakt voor het wegvak tussen de Provincialeweg en het spoorviaduct. De sfeer van het inrichtingsplan is zoals we het ook bij de rest van de as voor ogen hebben: veel groen en ruimte voor het langzaam verkeer. Binnenkort kan iedereen tijdens een inloopavond de ontwerpen komen bekijken."

Deelgebieden
Voor de hele Oost-West as is het voorlopig verkeerskundig ontwerp nu vastgesteld. Voor de inrichting zullen plannen worden gemaakt per deelgebied. "We hebben nu een inrichtingsvoorstel voor een deel van de as; omdat het een complex geheel is, gaan we de inrichting van de rest van de as ook in deelgebieden ontwerpen. Daarbij gaan we weer met bewoners en bedrijven om tafel. Het verkeerskundig ontwerp is daarbij leidend", aldus Scholten.