Middelbare school

Vervolg van voorpagina.

Door een dreigend veto van schoolbesturen uit de regio, die een instelling in Diemen blijkbaar niet zagen zitten, doofden die plannen ook weer als een nachtkaars uit. De ambitie bleef. Klaasse sprak vorig jaar toch weer met diverse schoolbesturen uit Amsterdam, die een vestiging in Diemen wederom niet bleken te ambiƫren. Maar nog niet met de GSF. "Terwijl dat wellicht wel een heel logische optie zou zijn, aldus Klaasse. Hij nam zelf al contact op met zijn Weesper collega, wethouder Peter Eijking om hem van de Diemense ambitie op de hoogte te stellen.

Of er ook echt een school, of dependance in Diemen zal komen, is nog maar zeer de vraag. "Dat is nog een heel lange weg. Er moet een partij zijn, bijvoorbeeld de GSF, die het ziet zitten, en dan nog is het afwachten hoe daar door de Amsterdamse scholen op wordt gereageerd, al neemt ook de leerlingendruk daar toe. De andere leden van het college en de gemeenteraad zouden ermee moeten instemmen, want het kost natuurlijk veel geld. Het zal ook afhangen van wat onderzoek oplevert over bijvoorbeeld leerlingenaantallen. Het is geen dogma dat er een middelbare school moet komen, maar ik zou het een verrijking vinden voor Diemen. Er stromen ruim 200 kinderen uit groep 8 uit naar het voortgezet onderwijs. Voor de sociale cohesie in Diemen is het wel heel jammer dat kinderen vanaf hun twaalfde levensjaar weg zijn. Ik zie ook kansen voor een koppeling van zo'n school met sport- en culturele verenigingen. Ik denk ook dat Diemense ouders er blij mee zouden zijn als hun kinderen de eerste leerjaren dichter bij huis naar de middelbare school kunnen. Het is een mooie ambitie."

En nu, wachten op een telefoontje van de GSF? "We gaan het gesprek graag aan. De GSF heeft nog geen contact opgenomen. Anders moet ik zelf maar eens gaan bellen."