Dames van SV Zeeburg kloppen Westsite: 25-19

DIEMEN - Het eerste damesteam van SV Zeeburg heeft zaterdag voor eigen publiek gewonnen van Westsite: 25-19.

De eerste helft verliep wat rommelig. Veel balverlies werd afgewisseld met mooie aanvallen. De dames van SV Zeeburg hadden snel door dat ze de meeste kans maakten door met veel snelheid te spelen. Balverlies van Westsite werd omgezet in mooie tegenaanvallen. De dames uit Diemen gingen de rust in met een 14-12 voorsprong.

De tweede helft begonnen de dames van SV Zeeburg goed: er werd meteen gescoord. Dit mooie doelpunt werd gevolgd door een wat mindere fase waarin door beide partijen weinig werd gescoord. Het vastzetten van een speelster van Westsite die voor de rust veel had gescoord bleek effectief. De dames van SV Zeeburg herpakten zich. De snelheid kwam terug in het spel hetgeen resulteerde in mooi uitgespeelde tegenaanvallen. Af en toe werden grote kansen niet afgemaakt, maar toch was er deze helft meer concentratie en werd er echt als een team gespeeld: 25-19. SV Zeeburg heeft na 11 wedstrijden 19 punten. HVBS/Fidelitas heeft een punt minder, maar kwam al 12 keer in actie. Houten, VOC en Westsite hebben 16 punten. Zondag spelen de dames om 12.20 tegen VOC in Amsterdam.