Spectaculaire omhaal.
Spectaculaire omhaal. Foto: Trudy Kroese

Zege voor SV Diemen

DIEMEN - SV Diemen heeft de thuiswedstrijd tegen Zwanenburg met 2-1 gewonnen. Bij rust was de stand 0-0. SV Diemen staat na deze overwinning op een gedeelde derde plaats van de ranglijst van de derde klasse C. De ploeg heeft evenveel punten als AGB, dat echter nog een wedstrijd tegoed heeft.

Een minuut na rust opende Manolito Joren de score: 1-0. In de 55ste minuut maakten de bezoekers gelijk. Dennis van Bree bepaalde een kwartier voor tijd de eindstand op 2-1. De aanvaller schoot een vrije trap schitterend langs de keeper van Zwanenburg. OSV, dat met 4-0 van Hercules Zaandam won, is koploper. Die ploeg heeft na 15 wedstrijden 31 punten. ASV Arsenal won de topper tegen AGB met 3-2 en staat nu op de tweede plaats. ASV Arsenal kwam 15 keer in actie en heeft 30 punten. AGB en SV Diemen staan met 28 punten op de derde plaats. AGB speelde pas 14 competitieduels en heeft een beter doelsaldo dan SV Diemen, dat bovendien 15 wedstrijden heeft gespeeld.

Komend weekend is er een inhaalprogramma in de derde klasse C. AGB gaat dan op bezoek bij IVV. De spelers van SV Diemen hebben een weekend vrij. De technische staf heeft ervoor gekozen om geen vriendschappelijke wedstrijd te organiseren. Dit geeft spelers die met lichte blessures kampen de kans om uit te rusten en fit aan de eerstvolgende competitiewedstrijd te beginnen. Die is op zondag 14 februari. De ploeg van trainer Martin van Egmond gaat dan op bezoek bij De Meteoor. Dat wordt een bijzondere wedstrijd, want De Meteoor wordt getraind door Gerrie Breugem, die met ingang van het seizoen 2016-2017 trainer van de zondagselectie van SV Diemen wordt.