Leden D66 doen mee aan discussie.
Leden D66 doen mee aan discussie.

D66 Diemen praat met 'buren' over participatie

DIEMEN - Onder begeleiding van de Van Mierlo Stichting kwamen vorige week enkele afdelingen van D66 in Grand-Café Berlin op de Campus Diemen Zuid bijeen om te discussiëren over de invulling van de participatiesamenleving.

Gespreksleider Ad van Vugt wist de aanwezigen te boeien en te prikkelen door vooral ook te hameren op concrete voorbeelden van participatie. Is er sprake van een bezuiniging? Van vrijwilligerswerk of gewoon van onderlinge saamhorigheid? Het publiek droeg veel suggesties aan. Een eenduidige conclusie kon niet worden getrokken, wel werd het voorbeeld van de Diemense wethouder Jeroen Klaasse geroemd. Hij nodigde alle lokale organisatoren en bureaus uit voor een bijeenkomst, waarbij onderling de jaaragenda met betrekking tot evenementen in Diemen werd afgestemd. "Dat is precies de rol die de overheid zou moeten pakken", aldus een D66'er uit Ouder-Amstel. "Niet zelf de regie willen voeren, maar mensen en partijen juist uitnodigen om elkaar te versterken."

Het is niet voor niets dat er meerdere afdelingen betrokken waren bij de organisatie van de avond. Sinds het nieuwe bestuur van D66 Diemen in 2014 is verkozen, wordt er veelvuldig samenwerking gezocht. De jonge bestuursvoorzitter Mart Roumen (25) onderkent dat de afdeling met een ruime vijftig leden klein is, daarom worden andere partijen of afdelingen betrokken bij de agenda. "Wij roepen de inwoners en andere partijen van Diemen op om – onafhankelijk van politieke voorkeur – mee te denken over de toekomst van Diemen. Een goed idee? Een mooi evenement? Maar zeker ook een stevig debat waarin tegenstellingen centraal staan, alles kan", aldus Roumen. Mensen kunnen contact opnemen met het bestuur van de afdeling Diemen van D66 door een e-mail te sturen aan m.roumen@hotmail.com.