Samen op pad door een match via Diemenvoorelkaar.nl.
Samen op pad door een match via Diemenvoorelkaar.nl.

Al 35 matches via Diemenvoorelkaar.nl

DIEMEN - Diemenvoorelkaar.nl is het platform voor Diemenaren die hulp willen aanbieden of kunnen gebruiken. Via de website hebben in een half jaar tijd al 35 hulpvragers en hulpaanbieders elkaar gevonden.

Particulieren, verenigingen en organisaties kunnen zich aanmelden bij de website diemenvoorelkaar.nl. In 2015 is de website gelanceerd. Inmiddels zijn er al 210 gebruikers, zowel hulpvragers als hulpaanbieders en er komen dagelijks nieuwe gebruikers bij. Er staan al 130 hulpvragen online, geplaatst door particulieren en verenigingen of organisaties. En het werkt: er zijn al ruim 35 matches. Dat kan gaan om het aansluiten van een printer, een maatje voor het leven, maar ook een trainer voor een sportvereniging.

"Een aantal organisaties heeft laten weten dat zij de website als een welkome toevoeging ervaren en dat zich al meerdere nieuwe vrijwilligers hebben aangemeld", aldus Amarens te Nijenhuis, coördinator Diemenvoorelkaar voor Stichting Welzijn Diemen. "We hebben ook veel enthousiaste verhalen gehoord over de nieuwe vrijwilligersjob die mensen hebben gevonden en over klussen die zijn opgelost.."

Match
Ook wethouder Ruud Grondel is vrijwilliger geworden via diemenvoorelkaar.nl. "Het sprak mij meteen aan: ik wil best iets voor iemand doen, maar het moet wel in mijn (drukke) agenda passen en het moet ook een activiteit zijn die mij ligt. Het systeem van Diemenvoorelkaar voldoet aan die voorwaarden. Ik bood mezelf op de site aan als taalmaatje en kreeg al snel een reactie van een vluchtelinge die graag één keer per week met iemand een gesprekje wilde voeren om haar Nederlands te verbeteren. Na de eerste kennismaking bleken we een 'match' te zijn en sinds oktober hebben we ongeveer één keer per week een gesprek. We praten over van alles en nog wat, dagelijkse dingen, maar ook over het nieuws en politiek."
Buurthulpdienst
Naast de website heeft Diemenvoorelkaar ook een Buurthulpdienst. Deze dienst was vroeger bekend onder de naam WonenPlus en helpt mensen om zo lang en prettig mogelijk thuis te blijven wonen.

Inschrijven op diemenvoorelkaar.nl is gratis. Mensen die geen computer hebben of wat hulp kunnen gebruiken bij het aanmaken van een profiel kunnen iedere donderdag tussen 10.00 en 12.00 uur terecht in de Brede HOED. Een afspraak voor een ander moment in de Brede HOED, of Het Huis van de Buurt 't Kruidvat of het Noorderlicht kan ook: tel. 020-3144700 of e-mail info@diemenvoorelkaar.nl.