Open Podium, zondag 7 februari in De Omval.
Open Podium, zondag 7 februari in De Omval. Foto: Trudy Kroese

28 en 31 januari

Film in De Omval

'Publieke Werken' met Gijs Scholten van Aschat, Jacob Derwig, Rifka Lodeizen e.a. Amsterdam, 1888: De getergde vioolbouwer Vedder moet het veld ruimen als zijn huisje, gelegen tegenover het net opgeleverde Centraal Station van Amsterdam, moet wijken voor het geplande Victoria Hotel. Aanvang donderdag 20.00 uur, zondag 11.00 uur. € 8,-. Reserveren via theaterdeomval.nl.

vrijdag 29 januari

Aqua Disco

Aqua Disco in het Duranbad, voor kinderen tot 14 jaar. Aanvang 19.30 uur, kosten € 5,-.

Cabaret in De Omval

Dian Liesker speelde 2 jaar bij Comedy Train. In 'Aangeschoten Wild' zet Dian het belang van de waarheid af tegen de kracht van de verbeelding. De journalist versus de cabaretier. 20.30 uur. € 14,50. Reserveren via theaterdeomval.nl.

Cadeauwinkel

Iedere vrijdag en zaterdag staat de bus van de Cadeauwinkel van de Wereld op het Diemerplein met veel artikelen uit o.a. India, Oeganda, Bolivia, Mexico en Swaziland.

zaterdag 30 januari

Oud papier

De vrijwilligers van RTV Diemen gaan weer langs alle deuren in Diemen om oude kranten op te halen. De kranten moeten om 08.30 uur buiten staan, want dan gaan de teams op pad.

Workshop

Maak je eigen kaarten, posters of muurschildering in 2,5 uur tijdens de workshops die regelmatig worden gegeven in Galerie Diemen. Aanvang vandaag 14.00 uur. Inschrijven: restyleyourhouse@ziggo.nl.

Toneel in De Omval

Jamie Grant speelt 'LEEF!' Laura Maaskant is twintig als bij haar een ongeneeslijke vorm van kanker wordt geconstateerd. 'LEEF!' is een solovoorstelling die onverbloemd gaat over het leven met kanker, maar vooral over het leven zelf. 20.30 uur. € 15,-. Reserveren via theaterdeomval.nl.

zondag 31 januari

Filateliebeurs

Filatelieclub De Zegelaars houdt haar maandelijkse filateliebeurs in De Schakel van 10.00 tot 16.00 uur. Handelaren en 5- en 10-centsboeken zijn volop aanwezig. Ook kunt u advies krijgen over uw 'vergeten' verzameling albums op zolder. Entree voor niet-leden is € 1,-. Informatie: 020-6942002.

Nieuwjaarsconcert

Gesto Antico brengt u naar de essentie van de klassieke muziek. De eerste stapjes van Haydn in het schrijven van muziek zonder de begeleiding van de basso continu die in de barokmuziek toch onmisbaar was. Daarnaast een volledig uitgekristalliseerd strijktrio van Boccherini, waar soms al een vleugje romantiek te bespeuren is. Mozarts prachtige en majestueuze 'Divertimento in Es-groot' is een bijzondere parel in het repertoire voor strijktrio. Het concert in Schuilkerk De Hoop begint om 15.00 uur. Reserveren: reservering@schuilkerkdehoop.nl of 06-81498375. Na afloop is er een nieuwjaarsborrel.

maandag 1 februari

Expositie in de Diem

David Newman, lid van Kunstzin Diemen, toont zijn sfeervolle aquarellen in zorgcentrum De Diem. De meeste zijn landschappen, maar er zijn ook stadsaanzichten. De tentoonstelling is te bekijken van 1 februari tot en met 29 april, dagelijks tussen 9.00 en 20.00 uur. Informatie: davidnewman.exto.nl.

dinsdag 2 februari

Verveer & Van Amstel

Dubbelprogramma in Theater De Omval: 'Op het laatste moment' en 'De man die ik niet wilde worden'. Roué Verveer en Kees van Amstel, elk met hun eigen voorstelling. Beiden zijn aan het bouwen aan hun voorstelling, waarmee ze uiteindelijk elk apart op tournee zullen gaan. Maar tot die tijd daar is, kunt u nog genieten van deze twee cabaretiers op één avond. 20.30 uur. € 18,-. Reserveren via theaterdeomval.nl.

woensdag 3 februari

PCOB Enter

Elke woensdag houdt PCOB Enter in De Schakel een inloop/oefenochtend van 9.00 tot 12.00 uur. U kunt uw eigen laptop, iPad of tablet meenemen als hiermee problemen zijn. Informatie en opgave voor een cursus: 06-43734155.

Rutger en Walter

Rutger en Walter geven in Theater De Omval het theatercollege 'Übermensch'. Theatercollege is een nieuw genre tussen onderwijs en theater. De nieuwe mens is in aantocht. Technologie gaat ons radicaal veranderen. We worden nóg gezonder, nóg slimmer, nóg gelukkiger. Straks zijn we allemaal übermenschen. Maar willen we dat eigenlijk wel? In 'Übermensch' gaan Rutger en Walter op zoek naar antwoorden. Ze doorkruisen de fascinerende werelden van wetenschap, filosofie, kunst en geschiedenis. 20.30 uur. € 15,-. Reserveren via theaterdeomval.nl.

Aikido

In februari kunnen bewoners van Diemen en omstreken, jong en oud, kennismaken met aikido: woensdag in sportcentrum Duran voor kinderen van 13.30-14.30 uur en 14.30–15.30 uur. Donderdag in gymzaal Schoolstraat 61 voor volwassenen van 18.30-20.00 uur. Kom een kijkje nemen of doe mee tijdens de open lesweken. Informatie: aikidojodiemen.nl.

3 en 6 februari

Open lessen

Sportcentrum Women's Joy geeft woensdag 3 februari een open proefles ballet voor kinderen vanaf 4 jaar. Meisjes en jongens die wel eens willen proberen of ballet iets voor ze is, kunnen om 16.00 uur een gratis les volgen. Op zaterdag 6 februari is er een proefles streetdance voor kinderen vanaf 6 jaar om 11.30 uur, ook deze les is gratis. Informatie of aanmelden: 06-46431166 of jonijoja@tele2.nl.

donderdag 4 februari

'Carol' met Rooney Mara, Cate Blanchett, Kyle Chandler e.a. 'Carol' ging zeer succesvol in première op het filmfestival van Cannes 2015, waar actrice Rooney Mara de prijs voor Beste Actrice won. De film is gebaseerd op de bestseller van Patricia Highsmith, auteur van 'Strangers on a Train' en 'The Talented Mr. Ripley'. 20.00 uur. € 8,-. Reserveren via theaterdeomval.nl.

vrijdag 5 februari

Muziek in De Omval

Met de Wim Sonneveldprijs 2014 op zak brengt Flip Noorman met 'Make-Up' in zijn eerste échte avondvullende voorstelling een ode aan de leugen. Met zijn muziekstijl die het midden houdt tussen Tom Waits, Kurt Weill en Leonard Cohen, aforistische poëtische teksten en een performance-energie die je doet duizelen brengt Flip met zijn nieuwe nummers een ode aan al die leugens die een avond uit juist de moeite waard maken. 20.30 uur. € 15,-. Reserveren via theaterdeomval.nl.

zaterdag 6 februari

Oud papier

Vrijwilligers van de Protestantse kerk de Ontmoeting halen vanaf 9.30 uur in heel Diemen oud papier op. U kunt uw papier, karton en oude boeken tot 9.30 uur aan de weg zetten.

zondag 7 februari

Bridge+

Bridgeclubs Sans Atout en Diemen Noord organiseren in De Schakel een bridgeclinic met als onderwerp 'Muiderberg' van docent Nico Portegijs. Aanvang 12.00 uur. Aansluitend een bridgedrive, aanvang 13.15 uur. Inschrijven of informatie: Jessica van der Wiel/Bartolo Westerveld, 020-4638952 of bridge@boekservices.nl.

Open Podium 2016

Muziekschool Diemen organiseert weer een Open Podium in De Omval. Diverse presentaties van verschillende kunst- en cultuurinstellingen uit Diemen op het gebied van muziek (instrumentaal en zang), dans (klassiek tot modern) en beeldende kunst (schilderkunst, fotografie, beeldhouwen). 13.00 uur. Entree gratis. Reserveren via theaterdeomval.nl.

En verder

tot vrijdag 29 januari

Expositie

Frans van Vuuren, lid van Kunstzin Diemen, exposeert met zijn schilderijen met het thema 'Kleurrijk Landschap' in Woon-zorgcentrum de Diem. De expositie is te bezichtigen van 2 november tot 29 januari tussen 9.00 en 20.00 uur.

tot vrijdag 26 februari

Expositie

Van 18 januari t/m 26 februari zijn in het gemeentehuis werken te zien van Yvonne Melchers uit Diemen. Er is werk uit al haar series. Ook kan daar tijdens haar aanwezigheid op de giclées van De Kleine Prinses, de stillevens en Italiaanse Taferelen worden ingetekend. De tentoonstelling is te bezoeken op werkdagen van 08.30 - 16.30 uur. Yvonne is zelf aanwezig op de expositie op woensdagen van 12.00 tot 13.00 uur, op de eerste etage.

tot maandag 29 februari

Expositie

Marja Eelman exposeert in woon-zorgcentrum Berkenstede met haar fantasierijke karakterpoppen. De expositie is dagelijks te bezoeken tussen 9.00 en 20.00 uur.

Strijktrio Gesto Antico, zondag 31 januari in De Hoop.