DKV Victoria was sterker dan OKV.
DKV Victoria was sterker dan OKV. Foto: Trudy Kroese

DKV Victoria wint

DIEMEN - Het eerste team van DKV Victoria heeft zondagmiddag voor eigen publiek gewonnen van OKV uit Oostzaan: 16-13. De korfballers uit Diemen staan nu in de subtop van de ranglijst van de zaalcompetitie.

DKV Victoria ontving in Sporthal Diemen een ploeg die volgens verwachting fel en fysiek speelde. DKV Victoria speelde goed en slaagde erin om de bezoekers fouten te laten maken waarvan kon worden geprofiteerd.

De thuisclub kwam op voorsprong en wist die uit te bouwen tot een verschil van vier punten. OKV ging minder goed spelen en dat had tot gevolg dat DKV Victoria sterker werd en de voorsprong kon vasthouden. De ploeg uit Diemen groeide in de wedstrijd en kreeg steeds meer vertrouwen.

Herhaling
De tweede helft was aanvankelijk een herhaling van de eerste helft. DKV Victoria was in de eerste fase van het tweede bedrijf de bovenliggende partij. De thuisclub wist de voorsprong vast te houden en OKV had het moeilijk.

In de loop van de tweede helft wisten de bezoekers uit Oostzaan zich terug te knokken in de wedstrijd. OKV kwam langszij bij DKV Victoria. Maar de korfballers uit Diemen toonden aan over de nodige veerkracht te beschikken en wisten de overwinning veilig te stellen: 16-13.

9 punten
DKV Victoria heeft na 9 duels 9 punten en staat in de subtop. De achterstand op de beide koplopers Dubbel Zes en Crescendo bedraagt slechts 3 punten. DKV Victoria gaat zondagmiddag op bezoek bij Crescendo. De wedstrijd in Leiden begint om 16.00 uur.