Festivals

Vervolg van voorpagina

Het is volgens verantwoordelijk wethouder Ruud Grondel voor het college een lastige afweging geweest: "Het Diemerbos is bedoeld als recreatieplek voor een breed publiek, tegelijkertijd wil je niet dat er grote overlast ontstaat. Het is voor ons als lokale overheid een zoektocht naar de balans tussen plezier voor de bezoekers en inkomsten voor het beheer van het bos enerzijds en voorkomen van hinder voor omwonenden en andere gebruikers van het bos anderzijds."

Het college stelt nu voor lagere geluidsnormen te hanteren dan vorig jaar in twee van de vier weekenden. Voor de festivals is slechts 4% van het Diemerbos in gebruik, maar beperkt ook op andere manieren het gebruik door andere, constateert het college. Zij ziet goede mogelijkheden om de toegankelijkheid voor andere bezoekers van het bos te verbeteren en voor gescheiden toegangspaden tot het bos. Ook kan versterking van de fundering van de paden helpen de gebruiksschade te verkleinen, meent het colllege.

Het is de bedoeling dat de gemeenteraad in februari over het voorstel van het college spreekt. Tot en met 4 februari kunnen inspraakreacties op het voorstel worden ingediend.

22Fest
Het eerste festival heeft al laten weten ook in 2016 naar het Diemerbos te komen: 22 Fest meldt dat het festival op 23 juli plaatsvindt. Bij de gemeente is nog geen vergunning aangevraagd voor dit festival of een ander evenement, laat een woordvoerder van de gemeente desgevraagd weten.