Kees Torn en Onno Innemee, zaterdag 16 januari in De Omval.
Kees Torn en Onno Innemee, zaterdag 16 januari in De Omval.

donderdag 14 januari

Film in De Omval

Son of Saul. Oktober 1944, Auschwitz-Birkenau. Saul Ausländer is een Hongaars-Joodse gevangene in het concentratiekamp, en onderdeel van het Sonderkommando. Deze groep leeft gescheiden van de andere gevangen en wordt gedwongen de nazi's te helpen bij hun machinale uitroeiing. Saul werkt in het crematorium, waar hij in het lijk van een jongetje zijn zoon denkt te herkennen. Aanvang 20.00 uur. €8,-. Reserveren via theaterdeomval.nl.

vrijdag 15 januari

Potje van de Buurt

Het eerste Potje van de Buurt in De Schakel van 2016. Om 12.30 uur kan iedereen aan tafel, de kosten zijn zoals gewoonlijk weer €5,-. Op het menu staat winterkost: erwtensoep met roggebrood en katenspek, flensjes en koffie na. Wie mee wil eten moet zich even opgeven bij Anneke Dekker, 020-6953224.

zaterdag 16 januari

Torn en Innemee

Kees Torn en Onno Innemee spelen in De Omval 'Eraf met dat dak!' Torn en Innemee zijn de twee dikste pijlers onder het hedendaagse cabaret. Behalve hilarisch zal hun programma o.a. wetenschappelijk zijn, opzienbarend, tegendraads, schrijnend, indringend, muzikaal en onvergetelijk. 20.30 uur. €17,-. Reserveren via theaterdeomval.nl.


zondag 17 januari

ComputerClub Minerva

ComputerClub Minerva houdt een bijeenkomst in het Noorderlicht van 11.00 tot 14.00 uur. Het onderwerp van deze keer: Windows 10, moeten wij dat nu echt gaan downloaden? Is het een wel een echte verbetering?

Bingo

In het huis van de buurt Het Kruidvat wordt een gezellige prijzenbingo gehouden van 13.30 tot 17.00 uur. Een boekje voor 5 rondes kost €7,50. Halve boekjes zijn ook verkrijgbaar. Informatie: 06-19776374.

Berk en van Dijk

Tijdens een ontmoeting tussen Marjan Berk en Bill van Dijk kwam bij hen beiden tegelijkertijd de volgende vraag boven water: 'Wordt het niet tijd om weer eens...?' 'Ja! Laten nog eens samen iets gaan maken!': Nooit te oud (to be happy!). Aanvang 14.00 uur. €17,50. Reserveren via theaterdeomval.nl.

Dansmiddag

Zin in een gezellige zondagmiddag met wat beweging? In het Noorderlicht wordt iedere derde zondag van de maand een gezellige (stijl)dansmiddag voor 50+ georganiseerd. Tegen geringe vergoeding en onder het genot van een hapje en een drankje.

maandag 18 januari

Expositie

Van 18 januari t/m 26 februari zijn in het gemeentehuis werken te zien van Yvonne Melchers uit Diemen. Er is werk uit al haar series. Ook kan daar tijdens haar aanwezigheid op de giclées van De Kleine Prinses, de stillevens en Italiaanse Taferelen worden ingetekend. De tentoonstelling is te bezoeken op werkdagen van 08.30 - 16.30 uur. Yvonne is zelf aanwezig op de expositie op woensdagen van 12.00 tot 13.00 uur, op de eerste etage.

dinsdag 19 januari

Son of Saul. Oktober 1944, Auschwitz-Birkenau. Saul Ausländer is een Hongaars-Joodse gevangene in het concentratiekamp, en onderdeel van het Sonderkommando. Saul werkt in het crematorium, waar hij in het lijk van een jongetje zijn zoon denkt te herkennen. Aanvang 14.00 en 20.00 uur. €8,-.

woensdag 20 januari

Toneel in De Omval

Colline theaterproducties speelt Tegengas.nu, een zwarte comedy over de hang naar een eindeloze jeugd bij ouderen, vol grappige situaties met een serieuze ondertoon. Het is een aanklacht tegen de onheuse behandeling van ouderen door jongere generaties. 20.30 uur. €15,-. Reserveren via theaterdeomval.nl.

donderdag 21 januari

Suffragrette, met o.a. Meryl Streep en Ben Wishaw. Dat vrouwen net als mannen stemmen als er op het politieke vlak iets te kiezen valt, vinden wij heel gewoon. Maar aan het begin van de vorige eeuw hebben vrouwen voor gelijke rechten een hevige strijd moeten voeren. In het inspirerende en soms hartverscheurende drama Suffragette zijn we daar getuige van. 20.00 uur. €8,-. Reserveren via theaterdeomval.nl.

vrijdag 22 januari

Dolf Jansen

Dolf Jansen speelt in Theater de Omval 'Hardverwarmend'. Een voorstelling over de club, de partij, de religie, de subcultuur, de bende, de relatie, het zooitje en wellicht zelfs de uitspraak van Groucho Marx: "I don want to belong to any club that will accept me as a member." 20.30 uur. €17,-. Reserveren via theaterdeomval.nl.