Ali Bouchareb voor zijn zaak in Diemen.
Ali Bouchareb voor zijn zaak in Diemen. Foto: Trudy Kroese

Saf Souf richt zich op iedereen

DIEMEN - De winkel Saf Souf is sinds juli in de Burgemeester De Kievietstraat 7 gevestigd. Eigenaar Ali Bouchareb (33) is blij dat hij steeds meer klanten in zijn zaak mag ontvangen, van wie er een aantal inmiddels vaste klant is geworden. De vaste klanten zien de zaak als een aanwinst voor Diemen. Een nadere kennismaking met een ambitieuze ondernemer.

Ali Bouchareb is in Amsterdam geboren en getogen. Toen hij een half jaar geleden de kans kreeg om een eigen zaak te starten in de Burgemeester De Kievietstraat greep hij die met beide handen aan. "Saf Souf is een multiculturele winkel in levensmiddelen. Er wonen in Diemen veel mensen met diverse achtergronden op wie ik mij allemaal wil richten. Mijn assortiment heb ik dan ook afgestemd op de klanten. Als het maar even mogelijk pas ik mijn assortiment aan om aan de wensen van de klant te voldoen."

Trekpleisters
Hij geeft een rondleiding door zijn zaak. Achterin bij de kassa liggen vele soorten groenten en fruit uitgestald. Iedereen zal daar iets van zijn of haar gading kunnen vinden. Iets verderop staan de olijvenbar en de notenbar. Die behoren tot de trekpleisters van de zaak, geeft Ali aan. "Ik verkoop diverse soorten olijven, waaronder gevulde. Ook verkoop ik veel soorten noten en gedroogd fruit. Ik noem het de bar met 'gezond snoepgoed'. Ik merk dat er steeds meer klanten binnenkomen die gebruikmaken van de olijvenbar en notenbar."

Nieuwe producten
Op diverse plekken in Saf Souf zijn verschillende ruimten ingericht waar klanten producten kunnen vinden uit Suriname, Marokko, Turkije, het Midden-Oosten en Koerdistan en Iran. Uiteraard beschikt Ali over specifieke kennis van de producten die hij verkoopt. "Er komen hier regelmatig klanten binnen die naar specifieke producten vragen, bijvoorbeeld uit Iran. Als ik zo'n product nog niet verkoop, probeer ik dat bij de groothandel in te kopen. Ik luister goed naar hetgeen mijn klanten willen en doe er alles aan om hen van dienst te zijn. Ja inderdaad, ik leer steeds weer dingen over nieuwe producten."

Tevreden
Ali is tevreden over de locatie van zijn zaak in de Burgemeester De Kievietstraat 7. "Ik krijg steeds meer klanten uit Diemen binnen, maar ook klanten uit Amsterdam-Oost, Amsterdam Zuidoost, IJburg en Weesp. Klanten uit Diemen vertellen mij dat zij in het verleden vaak naar multiculturele zaken met levensmiddelen in Amsterdam gingen, bijvoorbeeld in de Javastraat. Zij zijn blij dat zij hiervoor nu in Diemen terecht kunnen."

Aanwinst
Een dame doet deze maandagmiddag inkopen in Saf Souf. "Ja, ik ben tevreden over deze winkel. Dat blijkt wel uit het feit dat ik hier voor de tweede keer ben. Ik vind deze zaak een aanwinst voor Diemen."

'Ik luister goed naar de wensen van de klanten'

De vraag is Ali vaker gesteld: wat betekent Saf Souf? "Saf Souf is de bijnaam van onze zoon Safouan. Hij is anderhalf jaar. De naam betekent verder niets. Ik vind het een mooie en leuke naam voor onze zaak. Op de etalageruit van de zaak staat Saf Souf in Arabische letters."

Saf Souf is zes dagen per week open: op maandag van 11.00 tot 18.00 uur en van dinsdag tot en met zaterdag van 09.00 tot 18.00 uur.