Februari 2015: Verkenners kamperen in het Diemerbos.
Februari 2015: Verkenners kamperen in het Diemerbos.

Eerste stap voor blokhut in Diemerbos voor Scouting

DIEMEN - Een eigen plek in het Diemerbos met een blokhut: al jaren de grote wens van Scouting Diemen. Die eigen plek is er nu anderhalf jaar en binnenkort volgt de eerste stap in de bouw van de blokhut: de fundering.

Al sinds 2007 is Scouting Diemen bezig om met allerlei acties het plan financieel mogelijk te maken. Het begon met een sponsoractie van een bank en door de jaren heen onder meer poffertjes verkopen tijdens evenementen en de catering tijdens de Diemer Cross. "De blokhut gaat nu concreet worden", vertelt voorzitter Aschwin van Wel. "We hebben genoeg gespaard om de fundering te laten aanleggen."

Als alles volgens plan verloopt, wordt de fundering in de meivakantie gelegd. En dan? "En dan weer keihard doorsparen, fondsen aanschrijven en sponsoring zoeken. We zijn heel blij met deze eerste stap naar een langgekoesterde wens. Nu wordt het zichtbaar en tastbaar en dat zal ook helpen bij het vinden van fondsen. We vragen nu niet meer een bijdrage voor alleen een droom, het begin is er al."