Sneeuw maakte het parcours in 2013 heel zwaar.
Sneeuw maakte het parcours in 2013 heel zwaar. Foto: Trudy Kroese

Inschrijven voor DiemerCross

DIEMEN - De inschrijving voor de DiemerCross is van start gegaan. Belangstellenden kunnen zich inschrijven via de website www.inschrijven.nl. De DiemerCross wordt op zondag 21 februari gehouden en vindt opnieuw plaats in het Diemerbos.

De hardloopwedstrijd wordt georganiseerd door atletiekvereniging AV '23 uit de Watergraafsmeer. De gemeente Diemen, Scouting Diemen, Staatsbosbeheer en Brandweer Amsterdam-Amstelland verlenen hun medewerking aan het evenement. Dweilorkest De Neuteblazers uit Diemen zal voor en tijdens de DiemerCross voor de muziek zorgen. De jeugdcross voor jongeren tot en met 12 jaar gaat om 11.30 uur van start. Deelname kost 6 euro. De jongeren lopen 1700 meter. Om 12.00 uur begint de Gaaspcross (DiemerCross light). Deelnemers lopen een ronde van 4500 meter door het Diemerbos. Deelname kost 7 euro. In het verleden konden deelnemers ook kiezen voor een wedstrijd van 'slechts' een ronde. Maar het verschil met voorgaande jaren is dat deelnemers aan de DiemerCross light over een lichter parcours lopen: meer over asfalt en minder door de modder.

De DiemerCross (Veeneikcross) start om 12.45 uur. De deelnemers lopen 8500 meter over een zwaar parcours. Deelname kost 8 euro. Hoe zwaar het parcours die zondagmiddag exact zal zijn zal voor een groot deel afhangen van het weer. In voorgaande jaren moesten deelnemers door grote stukken modder lopen dat extra zwaar was geworden doordat het hard had geregend. Ook is er een editie geweest waarbij de deelnemers door de sneeuw moesten lopen. De omstandigheden maken de DiemerCross voor liefhebbers extra speciaal. Burgemeester Erik Boog, wethouder van Sportzaken Jeroen Klaasse en kinderburgemeester Mirthe Chung zullen aanwezig zijn en het startschot lossen.

Mensen die in het bezit zijn van een stadspas mogen gratis meedoen.