Er werd zeer aantrekkelijk gevoetbald in de luchthal.
Er werd zeer aantrekkelijk gevoetbald in de luchthal. Foto: Trudy Kroese

Zaalvoetballers tonen talenten

DIEMEN - Jongeren tussen de 13 en 18 jaar konden vorige week woensdagmiddag meedoen aan een zaalvoetbaltoernooi dat in de luchthal werd gehouden. Het evenement werd georganiseerd door de Stichting Welzijn Diemen (SWD).

door Oscar Borghardt

Het zaalvoetbaltoernooi zou oorspronkelijk in Sporthal Diemen aan de Prins Bernhardlaan worden gehouden, maar omdat de vloer van die sporthal gelakt moest worden werd uitgeweken naar de luchthal die op een van de velden van handbalvereniging SV Zeeburg staat.

Vijf teams
Rens Wit is een van de buurtsportwerkers van de SWD en was verantwoordelijk voor de organisatie van het zaalvoetbaltoernooi. Hij kreeg tijdens het toernooi hulp van zijn collega Jelle de Wild. Rens Wit: "Wij hebben enige tijd geleden op Facebook een evenement aangemaakt en daar konden teams zich inschrijven. Er doen vandaag vijf teams mee, waarvan er vier uit Diemen komen en een uit Amsterdam-Oost."

Rens en zijn collega's organiseren niet alleen sportevenementen voor de jeugd in Diemen, ook zijn zij actief met het organiseren van buitenschoolse activiteiten. Die staan dikwijls in het teken van sport en talentontwikkeling.

FC Turkije
Teams die aan het zaalvoetbaltoernooi deelnamen hadden namen als FC Samuel en FC Turkije. Het eerste team was vernoemd naar een van de spelers, de naam van het tweede team verwees naar de Turkse afkomst van de spelers van dat team.
Aantrekkelijk voetbal
Er werd zeer aantrekkelijk gevoetbald. Sommige teams speelden goed positiespel op het handbalveld van SV Zeeburg en in elk team speelden meerdere talenten die over veel techniek en soms typische straatvoetbaltrucs bleken te beschikken.

Spelers van team van 99.99% winnen toernooi in luchthal

De kwaliteiten van de spelers liepen uiteen. Sommige spelers bleken typische straatvoetballers te zijn, andere beschikten over kwaliteiten die beter op het veld dan in de zaal tot hun recht komen. Enkele spelers gingen er zo nu en dan stevig in en werden teruggefloten door scheidsrechter Rens.

SV Diemen
In enkele zaalvoetbalteams uit Diemen deden jonge spelers mee die uitkomen in de jeugd van SV Diemen. SV Diemen staat bekend om de goede jeugdopleiding. De spelers lieten in de luchthal zien waarom. Het team uit Amsterdam-Oost had een bijna professionele uitstraling. Alle spelers droegen een tenue dat beschikbaar was gesteld door een sponsor. De ploeg had ook een ervaren coach die vanaf de zijkant allerlei tips en aanwijzingen gaf.

Voetballiefhebber
Jelle de Wild doorliep de jeugdopleiding van SV Diemen en is nu als verdediger basisspeler bij FC Weesp dat in de tweede klasse uitkomt. Hij is een voetballiefhebber en genoot van de wedstrijden in de luchthal. "Er is een groot verschil tussen straatvoetbal en voetbal op het veld. Aan de meeste trucs die straat- en zaalvoetballers dikwijls laten zien heb je op het veld weinig. Daar zijn andere zaken belangrijk. Maar die acties zijn mooi om te zien."

99.99%
Het team van 99.99% werd winnaar van het zaalvoetbaltoernooi. Die ploeg versloeg in de finale FC Turkije met 2-0.