De burgemeester wijst ook op de gevaren van illegaal vuurwerk. "Wat mij betreft wordt er veel strenger opgetreden tegen het verkopen en het afsteken van illegaal vuurwerk. Dan denk ik op de eerste plaats aan hogere boetes en gevangenisstraffen."

Hij hoopt dat de inwoners van Diemen bij het afsteken van vuurwerk om hun eigen veiligheid en die van anderen denken, geen vernielingen aanrichten en de overlast proberen te beperken. "Laat oud en nieuw voor iedereen een gezellig feest zijn".

Huisdieren
Dierengedragdeskundige Guus Piërlôt: "Als mensen een hond hebben is het niet verstandig om om middernacht met zijn allen naar buiten te gaan om naar het vuurwerk te kijken. Het is beter als er iemand bij de hond blijft. En mensen die met oud en nieuw op visite gaan moeten de hond niet thuis laten. Als de hond niet welkom is bij de mensen bij wie op visite wordt gegaan is het beter om andere visite uit te kiezen. Een kat moet ook binnen worden gehouden. Een kat kan schrikken door lawaai en vervolgens de weg naar huis niet meer vinden."