Tinka Veninga en Esther Manden van Serve the City Diemen met de award.
Tinka Veninga en Esther Manden van Serve the City Diemen met de award. Foto: Brian Elings

Voor alle vrijwilligers

Serve the City Diemen uitgeroepen tot Diemenaar van het jaar

DIEMEN - De vrijwilligersorganisatie Serve the City Diemen is door het DiemerNieuws uitgeroepen tot Diemenaar van het Jaar 2015. Blij en enorm verrast namen bestuursleden Tinka Veninga en Esther Manden de award in ontvangst.

De jury kende de titel toe aan de vrijwilligers van Serve the City uit waardering voor het werk dat zij belangeloos doen en waarmee zij vele Diemenaren inspireren om ook iets te doen voor mensen in hun omgeving.

Sinds 2011
Serve the City Diemen (StC Diemen) is sinds 2011 actief in Diemen, het eerste project was op 11-11-2011. Ieder jaar organiseert StC Diemen een aantal projectdagen waar Diemenaren als vrijwilliger-voor-een-dag kunnen kennismaken met vrijwilligerswerk in verschillende projecten. Er zijn ook altijd projecten waaraan kinderen kunnen meewerken. Ook op andere momenten is StC Diemen actief, bijvoorbeeld met een welkom-thuis bloemetje voor bewoners van Beukenhorst die na de explosie na lange tijd eindelijk weer naar huis konden. In samenwerking met Stichting Welzijn Diemen werd in het voorjaar van 2015 een pilotles gegeven op basisschool De Ark met lessen over verschillende maatschappelijke thema's die resulteerden in praktische vrijwilligersprojecten als zingen met ouderen, zwerfvuil opruimen en hulp bij de Voedselbank. StC Diemen wordt steeds meer een begrip in Diemen: aan de laatste projectdag in november deden 100 volwassenen en 50 kinderen mee als vrijwilliger. De grootste projectdag ooit in Diemen.

Op pagina 2 en 3 meer over deze prijs, het juryrapport en de winnaars.