Kerstommegang trekt door Diemen
Kerstommegang trekt door Diemen Foto: Trudy Kroese

Kerstommegang 2015: ondanks regen veel plezier

DIEMEN - Het is een mooie traditie in Diemen: de kerstommegang die elk jaar op kerstavond wordt gehouden. Er liepen dit jaar weer veel belangstellenden mee, onder wie veel kinderen.

Hoewel het regende waren er donderdag aan het einde van de middag veel mensen bij het gemeentehuis aanwezig. De meeste kinderen werden begeleid door hun ouders of andere familieleden.

Kameel
Dweilorkest De Neuteblazers warmde het publiek op. Een aantal deelnemers aan de kerstommegang had zich verkleed. Ook was er een kameel die -uiteraard onder begeleiding van een ervaren verzorger- meeliep in de stoet.

Burgemeester Erik Boog las op het plein voor het gemeentehuis als eerste een deel van het kerstverhaal voor. Daarna zette de stoet zich in beweging door het centrum van Diemen. Op diverse plekken las iemand een stuk van het kerstverhaal voor. Langs de route stonden diverse belangstellenden. Sommigen hadden hun tuin extra versierd voor de kerstommegang en zelfs een vuur in de tuin ontstoken.

Kerststal
Het bleef tijdens de kerstommegang flink regenen. Maar de deelnemers hadden het naar hun zin en negeerden de regen. De kerstommegang eindigde ook dit jaar bij de Sint Petrus' Banden kerk. Op het plein voor de kerk was een levendige kerststal ingericht. De deelnemers ontvingen allen een beker warme chocolademelk of een beker glühwein. Die smaakten goed.

Iedereen was het er over eens dat de kerstommegang ook dit jaar een succes is geweest.

Het ziet er naar uit dat dit evenement ook op kerstavond 2016 zal worden gehouden.